Извън БългарияФутбол

Голяма революция в футбола! Въвеждат син картон

Голяма промяна в световния футбол е напът да промени любимата игра на милиарди фенове по целия свят. Предстои въвеждането на син картон във футбола, съобщава Telegraph.

Играчите, които получат този картон, ще бъдат временно отстранявани от терена за 10 минути за извършване на “циничен” фаул или проява на несъгласие към длъжностно лице. По този начин наказанието ще бъде нещо средно между картон и отстраняване от игра.

profittips-the best football tips

Управителният съвет на Международната футболна асоциация, който е законодателният орган на спорта, одобри идеята за тестов период.

През следващия сезон в турнира за Купата на Англия за мъже и жени може да бъде въведен синият картон, тъй като от ФА доброволно се съгласявиха да предоставят турнир за изпробване на новото правило.

Нововъведението няма да се използват в Европейското първенство през 2024 г. и в Шампионската лига през следващия сезон. Президентът на УЕФА Александър Чеферин категорично се противопоставя на идеята, като твърди, че “това вече не е футбол”.

profittips-the best football tips

Съобщава се, че новият протокол ще бъде обявен в петък. Докладът на „The Telegraph“ гласи: „Турнирите от най-високо ниво ще бъдат изключени от първоначалното тестване в професионални условия, в случай че протоколите изискват допълнително усъвършенстване, но елитните състезания все още могат да започнат да тестват тези картони още през лятото“.

Снимка: Тема Спорт

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker