Анализи и коментариПърва лигаТОПФутбол

Голямо разочарование за два от българските евроучастници

Два от трите българските участници в евротурнирите претърпяха горчиво разочарование в четвъртък вечер.

Отборът на Черно море отпадна от Лигата на конференциите. „Моряците“ на Илиан Илиев загубиха с 1:2 от израелския Апоел Беер Шева и с общ резултат 2:3 приключиха участието си в третия по сила европейски клубен турнир.

След 9-годишна пауза и пред многобройната си публика, пристигнала на стадиона в Разград. варненци допуснаха две попадения от статични положения, дело на Елдер Лопеш(22,64), а Андрес Калкан изравни резултата след прекрасно изпълнение на пряк свободен удар.

Загубата е доста горчива, предвид, че и двата мача се изиграха на български стадиони. Припомняме, че Апоел домакинства на Черно море на градския стадион в Ловеч. Така израелският тим отстрани българския си съперник със същия резултат, с който година по-рано бе елиминаран драматично от друг роден отбор – Левски.

„Жалко и абсурдно е, че допуснахме тези голове от статични положения, когато имаме такива играчи. Не е нормално на това ниво да допускаш два гола от статични положения с тези хора в защита. Момчетата направиха всичко така, както го бяхме замислили. Подценихме тези две ситуации и те решиха мача“, заяви разочарованият треньор на Черно море Илиан Илиев.

profittips-the best football tips

Ботев Пловдив допусна разгромно поражение с 0:4 от гръцкия гранд Панатинайкос в мач-реванш от втория кръг на Лига Европа. Пред пълни трибуни на стадион „Христо Ботев“ „канарчетата“ напускат надпреварата с общ резултат 1:6, но продължават евроучастието си в евротурнирите в Лигата на конференциите, където ги очаква босненския Жрински Мостар.

Александър Йеремеев вкара два гола за победата на ПАО(6,50), а едно попадение добави Филип Джуричич(50). Звездата на Ботев Антъни Уджа си вкара злощастен автогол (34) и по този начин настоящият носител на Купата на България прекъсна впечатляващата си домакинска серия на „Колежа“.

„Знам, че това е голяма загуба, но ако искаш да израснеш като отбор, клуб и публика, трябва да извлечем поуките от този мач и да се поучим от днешния мач. Не мога да кажа, че съм разочарован, а съм тъжен“, сподели треньорът Душан Керкез след последния съдийски сигнал в Пловдив.

В края на вечерта на 1 август или по-точно в първия час на днешния ден отборът на ЦСКА 1948 успя да отстрани черногорския Будучност след равенство 1:1 в 120-минутен сблъсък срещу черногорския тим. Момчетата на Валентин Илиев продължават към третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, където ще срещнат кипърския Пафос.

Така през следващата седмица три български отбора продължават участието си в евротурнирите.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker