Левски (София)

Гочето посочи какъв футболист липсва на Левски

Бившият треньор на Левски – Георги Василев, с когото тимът спечели две титли, една купа и постигна незабравимата вечер срещу Рейнджърс, даде интервю пред “Тема Спорт”. 77-годишният специалист сподели впечатленията си за случващото се при „сините“ от спортно-техническа гледна точка и коментира селекцията на столичани.

Г-н Василев, какво трябва да промени Левски в играта си, за да може да постигне целта в края на сезона – класиране в евротурнирите?
– Левски има реалните шансове да стигне до евротурнирите, въпреки че за момента изостава точково. Теоретични възможности виждаме и за шампионската титла, но според мен няма никакъв шанс. Реално трябва да гонят класиране за Лигата на конференциите. Смятам, че сините имат добър отбор. Важни бяха и Краев, и Петрис. Французинът пасна идеално в дясната зона на защитата и се представи на ниво, като сега Левски ще трябва да търси решение за негов заместник. Както и на Краев, но мисля, че може по-лесно да се реши този проблем. В момента на “Герена” разполагат с Асен Чандъров и Асен Митков, които могат да действат в неговата зона. Да, не са така физически сложени, но вършат работа.

profittips-the best football tips

Ще успее ли Фабио Лима да замести продадения на Ростов Роналдо?
– Новият бразилец вече дебютира и то с асистенция. Ще видим, нужно му е време за адаптация. Надеждата е, че той ще запълни празнотата, оставена от Роналдо. Може да бъде и по-ефективен от предшественика си. За мен на Левски липсва играч с по-голяма фантазия и игрови качества, особено в средата на терена. Футболист, който да твори и да влага идеи в нападенията. Другият важен за сините е Уелтън. Той няма нужда от допълнителна реклама. Когато не е на терена, веднага се усеща. Това е добре, но е и лошо, защото става по-лесно за противниците.

Споменахте, че липсва човек с фантазия в халфовата линия. Левски не изпусна ли с лека ръка Ивелин Попов, който се представя много силно сега в Ботев Пловдив?
– Не бих коментирал нещо, което вече се е случило. Така са решили от ръководството. Може би за Ивелин Попов бе по-добре да премине в друг отбор, след като не получаваше повече минути или представянето му не беше блестящо със синия екип. Виждаме какво прави в момента в Ботев. Явно решението му се оказа правилно. Може би на “Герена” нямаше така ярко да изпъкне неговата роля на организатор, водещ футболист и такъв, който да сплотява съблекалнята. Не казвам, че не са го оценили, защото това са две различни нива.

Колко ще бъде отслабена защитата, ако се стигне и до продажбата на Хосе Кордоба?
– Постоянно се говори за негов трансфер. Левски е в такава ситуация, че клубът търси възможност да се отърве от финансовите си проблеми и това става с продажбата на основни играчи. Постоянно се говори колко дължат от “Герена” към НАП и т.н. Има много неща за решаване, но те не са от вчера, а от години. Кордоба ще липсва на сините, но пак може да бъде заместен добре от Ван дер Каап и Димитров. Все пак ще трябва да се вземе и тяхна алтернатива.

Проблем ли е, че закъснява селекцията?
– Ако говорим за състава, с който Левски приключи полусезона, и корекцията с Фабио Лима за Роналдо, проблемите щяха да бъдат малко. Защото в тима щяха да са Краев и Петрис. Сега вече без трима основни играчи ще е трудно. Има много важно нещо в един отбор – напасването и усъвършенстването с времето. При включването на нови футболисти се изисква да мине даден период. В България не се взимат играчи от суперкласа, съвършени, които веднага могат да паснат. Не би било добре за Левски през зимата да взима много нови попълнения.

profittips-the best football tips

От треньорска гледна точка как ще коментирате решението Левски до изиграе 9 контроли в Турция?
– Единият вариант, ако се привличат повече нови, е добър. Но ме съмнява това да стане. По този начин по-лесно що се обиграват. Другият е при налагането на юноши, които са взети на лагера. Също е възможно, защото в тези мечове ще се видят техните качества. Но ако тимът е със сегашната си бройка футболисти в Турция, смятам че е прекалено.

Как приехте новината, че сте предложен за почетен гражданин на Велико Търново?
– Това е хубава оценка за мен. Чувствам се малко неловко, когато ми зададат такъв въпрос. Решението все още не е утвърдено и има други кандидати. Удовлетворяващо е, че кариерата ми във футбола е била позитивна и оценена от хората.

Снимка: lap.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker