ФутболЦСКА 1948ЦСКА-София

Два родни клуба излязоха с позиция за проекта Суперлига

По-рано днес започна нов опит за създаване на така наречената Суперлига. Първоначалният формат е променен и сега организаторите се надяват да включат 64 тима.

Множество европейски клубове вече се обявиха против турнира и заявиха лоялността си към УЕФА. Любопитно е, че това сториха и два родни клуба – ЦСКА и младият бистришки тим ЦСКА 1948.

profittips-the best football tips

„ПФК ЦСКА София, като активен член с право на глас в Европейската клубна асоциация (EСA) от няколко години, подкрепя напълно становището на ЕCА срещу днешното решение на Европейския съд. С него на практика се отменят рестрикциите и се позволява идеята за Суперлига отново да се реализира.“ПФК ЦСКА София, като активен член с право на глас в Европейската клубна асоциация (EСA) от няколко години, подкрепя напълно становището на ЕCА срещу днешното решение на Европейския съд. С него на практика се отменят рестрикциите и се позволява идеята за Суперлига отново да се реализира.

Клубът ни е солидарен с членовете на голямото европейско футболно семейство и по никакъв начин не одобрява проекта за т.нар. Суперлига. Ние оставаме 100% ангажирани да работим чрез EСA заедно, за да поддържаме ценностите, които определят и помагат за развитието на европейския футбол. Това ще бъде постигнато единствено чрез силното партньорство, което ЕСА има с УЕФА.“, написаха „армейците“.

Бистричани пък реагираха на идеята за новия турнир така:

„Като член на Европейската клубна асоциация, футболен клуб ЦСКА споделя становището на асоциацита за днешната тиражирана информация, относно проекта за Суперлигата.

За да бъде напълно ясно, решението по никакъв начин не подкрепя или одобрява какъвто и да било вид проект за Суперлига.

profittips-the best football tips

За малка държава като България и клубовете в нея, участието в евротурнирите, които са под егидата на УЕФА, е от огромно значение за всички свързани с българския футбол, заради солидарните плащания, които си разпределят родните клубове.“

Снимка: Интернет

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker