Левски (София)ТОПФутбол

Дисципът налага тежко наказание на Левски

Дисциплинарната комисия към БФС готви тежки наказания за Левски и Ботев (Пд). Причината е поведението на част от феновете на двата отбора по време на двубоя на стадион „Георги Аспарухов“ в неделя, завършил при равенство 1:1.

По всяка вероятност комисията ще затвори един сектор на „Герена“, както го направи след дербито с ЦСКА (1:1) – отново заради изстреляни сигнални ракети, но не е изключено и за по-тежка санкция с мач пред празни трибуни.

profittips-the best football tips

За срещата с Черно море (1:0) беше със затворен сектор Б, но сега за домакинството на Локо (Пд) може да се изолира част от централния сектор А. Със сигурност „сините“ ще олекнат с голяма сума. Очаква се днес ДК да обяви решенията си.

На полувремето напрежението между част от привържениците на Левски в сектор А и тези на Ботев в гостуващия сектор ескалираха. От централната трибуна полетяха сигнални ракети към сектора Г. Част от привържениците на „канарчетата“ пък се събраха около оградата и се опитаха да я разбият. Моментално кордон от полицаи се подреди пред сектор Г, което потуши напрежението и не се стигна до големи ексцесии.

В началото на второто полувреме пък униформените навлязоха в сектор А и изместиха към централната част феновете на Левски, за да обособят буферна зона. Канонада между сини привърженици и бултрасите има на всеки мач на „Герена“. Видимо охранителите не могат да се справят със ситуацията.

profittips-the best football tips

Ботев (Пд) осъди остро действията на феновете на Левски и бездействието на органите на реда. „Ръководството на Ботев осъжда криминалните прояви на шепа самозабравили се „привърженици“ на Левски, като оставаме в очакване на публичен отговор на нашите въпроси както от органите на реда, така и от ръководството на домакините“, гласеше част от декларацията на жълто-черните.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker