Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Евертон подписа с Левски! Бразилецът взе номера на Уелтон

В късните часове на последния ден от зимния трансферния прозорец Левски представи петото си ново попълнение. Това е бразилският офанзивен футболист Евертон, който преминава на стадион „Георги Аспарухов“ под наем от Мирасол. Договорът на кариоката е до края на календарната година с клауза за закупуване. Той ще играе с емблематичния номер „17“, с който до съвсем скоро се подвизаваше любимецът на синята публика – Уелтон Фелипе.

TribunaSofia.bg публикува официалното съобщение на клуба;

„ПФК Левски“ подписа договор с нападателя Франсиско Евертон Мота де Кастро – Бала. Бразилският футболист е преотстъпен до края на 2024 година с опция за закупуване.

profittips-the best football tips

Евертон Бала е роден на 3 януари 1999 година в Апуярес (Бразилия). Подписва първия си професионален договор с родния „Атлетико до Порто“. В началото на 2020 г. преминава под наем в друг местен клуб „Сианорте“ записвайки 6 мача с 1 гол. Година по-късно е преотстъпен в друг клуб от родината си – „Вера Круз“, с чийто екип има 9 мача и 2 гола.

През лятото на 2021 година преминава под наем в друг бразилски клуб – „Сао Жозе“, с където записва 29 мача и вкарва 2 гола. През лятото на 2022 година преминава в „Мирасол“, с чийто екип изиграва 17 мача и вкарва 1 гол. В началото на 2023 година преминава под наем в „Бруске“, където записва 42 мача със 7 гола.

ПФК Левски“ приветства с добре дошъл на „Герена“ Евертон Бала и му пожелава много победи, голове и щастливи мигове със синята фланелка.“

До този момент „сините“ подписаха с Фабио Лима, Карлос Охене, Хоакин Фернандес и Патрик Мислович. В последните часове се появи информация, че пред подпис е стражът на ЦСКА 1948 Даниел Наумов, но официална позиция от клуба към настоящия момент липсва.

Снимка: Левски

profittips-the best football tips

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker