ТОПФутболЦСКА-София

Един от българите в ЦСКА отказал оферта от Левски и Лудогорец

Защитникът на ЦСКА Християн Петров, който е част от младежкия национален отбор говори пред „Блиц“ за родния си клуб Локомотив (Пд), както и за ЦСКА, където е неизменен титуляр през новия сезон.

Християне, ще се класираме ли на европейското първенство при младежите?
– Надяваме се, даваме всичко от себе си всеки мач. Трудна е групата, няма какво да се лъжем.

profittips-the best football tips

Какво не достигна при гостуването в Талин и срещата с Естония завърши 1:1?
– Започнахме много добре, отбелязахме ранен гол. След това леко се поотпуснахме, допуснахме грешка и те отбелязаха попадение от дузпа. Не ни достигна завършващия гол, защото имахме положения, но има и такива мачове.
За нас се разписа Георги Николов – едно от откритията в родния футбол, също като теб. Той и в тренировките ли често вкарва, трудно ли е да го опазваш?
– Да, трудно е. Той е доста голямо момче (б.р. – визира мощната му физика). Първият кръг играхме един срещу друг, беше ми наистина трудно, да, показва добри качества и на тренировките. Аз съм на 21 години, искам да надграждам.
Част си от мъжкия ни национален отбор, но сега си при младежите. Как се нагласяш и как те приеха тук?
– Няма проблем, след като така са преценили – да сляза от първия отбор и да помогна на момчетата. Все пак това е за България, давам всичко от себе си в тренировките и мачовете.

profittips-the best football tips

Очакванията ти за домакинството на Израел?
– Ще бъде тежък мач. Израел е доста подготвен и добър отбор. Надяваме се, че ще ги изненадаме, все пак сме домакин, ще покажем най-доброто и трябва да победим. Германия е фаворит в групата, но ние искаме да станем изненадата.
Кога най-после България ще бъде отново на голям форум – както младежите, така и мъжете?
– Надявам се възможно най-скоро. Футболистите даваме всичко от себе си. Трудно е наистина, особено сега, когато не сме в добро състояние откъм резултати. Цяла България говори за нас, че играем слабо, че не сме подготвени, това ни влияе, въпреки че сме професионалисти.

profittips-the best football tips

Много са критиките след всяка загуба, трудно ли ти е да се справяш с това?
– Вече сме свикнали. На 21 съм, от няколко години съм в мъжкия футбол, опитвам се да се справям. В началото беше тежко – още си дете, а чуваш как те критикуват, това влияе.
Критиката пречупва ли те психически или те мотивира още повече да се доказваш?
– Мотивира ме много, защото само като чуеш някое негативно мнение, искаш да покажеш на него и на цяла България, че абсолютно не е прав. Няма какво да казвам, единствено, че ще давам всичко от себе си винаги, когато е възможно.
Какво е да работиш с Александър Димитров, който е модерен и иновативен треньор?
– Изключителна чест е. Аз бях с него и в предишния цикъл с по-големия набор. Сега пак работим заедно, чест е за мен. Той е млад и добър треньор.

profittips-the best football tips

Как са нещата в клуба ти ЦСКА, където имаше треньорска смяна – Саша Илич беше заменен с Нестор Ел Маестро?
– Добре са нещата, новият треньор има добри идеи. Опитваме се да показваме най-доброто. Не започнахме много добре сезона и се опитваме да изплуваме от дупката, в която бяхме.
Докъде ще стигне ЦСКА този сезон?
– Да се надяваме възможно най-високо. Винаги са високи целите в ЦСКА – титла и Купа на България.

profittips-the best football tips

Чувстваш ли се вече утвърден в титулярния състав?
– Конкуренцията на моята позиция е доста голяма, всички са много добри футболисти. Няма как да си утвърден титуляр, трябва винаги да показвам максимума – на тренировка и в мачовете.
Какво не ви достигна миналия сезон, когато отново Лудогорец стана шампион?
– Случилото се повлия и за началото на новия сезон. Много малко не ни достигна – една дузпа, както и мачовете, които са уж сигурни, а не успяхме да ги вземем. Една точка беше разликата, така че съвсем малко не ни достигна.
Левски и Лудогорец ли са най-големите ви дразнители?
– Да, това са най-големите мачове. Зарядът е голям. Първото ми участие в дербито беше точно последния кръг, когато спечелихме с 2:0. Чувстваш се зареден. Титуляри бяхме аз, Станислав Шопов и Иван Турицов. Аз като юноша на ЦСКА винаги съм мечтал да играя в тези мачове пред толкова много фенове.

profittips-the best football tips

Колко годишен започна в ЦСКА?
– От Пловдив съм, юноша съм на Локомотив (Пд). Дойдох в школата на ЦСКА, когато бях на 16 години, Добри Митов ми беше треньор. Играх в Елитната юношеска група до 17 години, бях преотстъпван в Литекс. Следя представянето на родния ми клуб Локомотив (Пд). Надявам се да побеждават, за момента вървят много добре. Изкарах там 6 години. Имам приятели и там. И в Левски също. Няма значение, че играят във вечния враг, все пак сме българи и трябва да си помагаме. С част от тях съм заедно в националния отбор. Все пак виждате какво е положението в момента, не сме толкова много българите в клубовете, за да се мразим или да не се харесваме. Опитваме се да сме сплотени.
Темата с чужденците е широко дискутирана, с какво са по-добри от вас?
– Не им отстъпваме по нищо, но това е политика, не мога да ви кажа защо. Аз като българин давам 100%.

profittips-the best football tips

Спомена за приятели от Левски, но ако пристигне оферта от тях, ще я откажеш може би?
– Да, със сигурност, няма как.
Имал ли си варианти да бъдеш в други отбори?
– Преди да дойда в школата на ЦСКА имах оферти от цяла България – от Левски, Лудогорец… Да, отказах на Левски и реших да премина в ЦСКА.
Какво искаш да постигнеш във футбола?
– Възможно най-много. Искам да се утвърдя в ЦСКА и в националния отбор, както и да пробия в топ 5 първенствата на Европа.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker