Левски (София)Първа лигаФутбол

Емил Велев: ЦСКА могат да са спокойни, няма да изпаднат! Вярвам, че Левски може да стане шампион

Емил Велев-Кокала даде интервю пред „Гонг“ след победата на Левски над ЦСКА. Последният треньор, извеждал „сините“ до титла, заяви, че е очаквал победа за отбора на Станислав Генчев.

„Ясно е, че целите пред двата отбора този сезон са коренно различни. Вярвам, че Левски може да стане шампион, стига да не допуска грешки срещу отбори като Спартак Варна и Ботев Пловдив. И да печели директните двубои с Лудогорец – през пролетта и в плейофите. 

В ЦСКА сигурно дълго ще анализират как се стигна до това попадение – защо двамата играчи, които бяха приклещили Макун, му позволиха да отправи удар с глава.Или защо нямаше човек на близката греда, който със сигурност не би позволил топката да влезе във вратата“, анализира Велев.

profittips-the best football tips

„Ако мачът беше завършил 0:0, щеше да се приеме като трагедия, защото ЦСКА наистина е безобразен. Нямам обяснение за физическото състояние на играчите на ЦСКА. Томаш вече е треньор от почти два месеца, а промяна не се вижда. Никога те съм ги виждал така. Не знам какво тренират, но бих дал за пример Линдсет, който миналата година играеше много добре. Вчера от 10 метра не може да уцели празната врата.

ЦСКА можеше и да удържи равенството, но щеше да е с много голяма доза късмет. Защото се държаха само до десетата минута на второто полувреме, след което рухнаха – и физически, и психически. Честно казано, нямам идея за какво ще се бори ЦСКА, но отборът няма да изпадне, могат да са спокойни.

А Томаш ще остане в историята като първият треньор у нас, за когото е платена трансферна сума. Дано обаче не е само с това“, каза още Емил Велев и сподели, че не си спомня „червените“ да са заемали 14-то място след 11-12 изиграни кръга.

Според него с отсъжданията си в двете спорни ситуации до почивката „реферът не искаше да разваля мача още в началото“: „Съдията можеше да изгони играч на ЦСКА в 20-ата минута, както и да даде дузпа за нарушението на вратаря на Левски в края на първата част“, коментира Велев, като допълни, че „при влизането на (вратаря) Маркович нападателят на ЦСКА беше отиграл топката.

profittips-the best football tips

В „червения“ лагер обаче трябва да се сърдят повече на Исека, отколкото на арбитъра. Ако беше шутирал силно, вместо да копва топката, тя щеше да влезе във вратата, независимо от действията на вратаря и Цунами, който я догони.“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker