Левски (София)Футбол

Емил Спасов: Когато ни вкарат, настава паника в отбора

Легендата на Левски Емил Спасов коментира пред „Мач Телеграф“ случващото се в Левски. Той говори за кризата в първия отбор, за бъдещето на Николай Костов и за работата на юношеската школа.

„С оглед на резултата мачът с ЦСКА се разви негативно за Левски. Стара слабост е, че се опитахме да играем модерен футбол, само че малко безрасъдно допуснахме 3 гола. И го правим в поредица от мачове. Отборите явно ни разгадаха, играят ни само на контраатака, затварят се отзад. Ние пък не можем да вкарваме лесно голове, тъй като нямаме класа, като ни отбележат – настава паника в отбора и се проваля целият мач. Така беше и с ЦСКА, и с Лудогорец, и във Варна с Черно море, къде ли не.

profittips-the best football tips

Винаги съм казвал, че Костов се опитва да играе нападателно и модерно, само че за тази цел се искат качествени футболисти, а ние нямаме такива. Всеки един треньор трябва да се съобразява с това, което има. Със съперника, за да се изгради системата на игра, с която да противодейства и да спечели. И най-добрият треньор в света, след като загуби поредица от мачове, си тръгва. Според мен трябва промяна. Не знам момчетата от какво ще почиват. Почива се, когато са направили нещо голямо, а те не са. Те трябва да тренират повече, тъй като се вижда, че физическата им подготовка не е на ниво. Не знам какво са тренирали и тренират, но това са фактите. Много уважавам Ники Костов, много сме разговаряли с него, чух идеите му, чух всичко. Но когато Левски губи поредица от мачове, треньорът винаги си тръгва.

profittips-the best football tips

Никой не гледа, че няма състав, вижда се, че скамейката ни е къса. Постоянно има контузени. Не знам защо не се налагат младите като Бачев. Разбирам, че пускаме играчи като Рикардиньо, за да ги продадем, но нещата не се получават, а талантите от школата не получават шансове. Проблемът е, че до 19-годишна възраст в школата на „сините“ се играе на изкуствена трева и изведнъж трябва да играят на естествена, което е смешно. Гледал съм колко талантливи играчи има в школата, но след 15-годишна възраст всичките си тръгват. Не знам защо, но има някакъв проблем в системата на школата ни. Според мен, ако имаш пет, шест души в националните отбори, то няма ли да си първи в България? Футболисти не се произвеждат от години. Левски не става шампион в нито една от възрастите. Не е нормално. Говори се, че Левски може да бъде поет от Станислав Генчев. За мен той е перспективен треньор и показва, че може да бъде начело на Левски. Не казвам, че Костов трябва да бъде сменен и не мисля, че ще се промени нещо особено много до края на сезона, който и да дойде.“

Снимка: Интернет

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker