Първа лигаТОПФутболЦСКА-София

Ето защо Густаво Бусато бе наказан за пет мача!

Председателят на Дисциплинарната комисия към БФС Юрий Кучев отговори пред медиите решението на комисията да накаже Густаво Бусато за пет мача, след като бразилският вратар на ЦСКА контузи сънародника си от Черно море Уеслен Жуниор. 

„В Дисциплинарния правилник има специална разпоредба, която казва, че при средна телесна повреда се налага такова наказание. Никъде не пише, че трябва да е умишлено. Ако е такова, наказателният съд трябва да се намеси. Когато е причинена щета или вреда на футболист, наказанието е пет срещи и 5 хиляди лева. Счупена челюст на две места и счупена скула. Това елементарно ли е?“, заяви Кучев.

„Никъде не пише, че трябва да има умисъл. В цял свят, когато му нарушите здравето на футболиста, има наказание. Вижте дисциплинарните правилници на ФИФА и УЕФА. Нямаме нищо различно от тях. Има медицински документ предоставен. Извън нормалното е. Дори в игрова обстановка. Този човек няма да играе с месеци. Да не говорим как ще се храни“, каза още той.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker