Левски (София)ТОП

Ето колко спестява Левски от споразумението с НАП

Най- голямата полза за ПФК Левски от сключеното в края на 2023 година споразумение с Националната агенция за приходите е, че са отпаднали 10 % наказателна лихва върху дължимата сума, научи “ dsport “ от източник от НАП.

Преди споразумението Левски е плащал 13% лихва, формирана от 10% наказателна лихва плюс 3% лихва върху главницата от дълга на клуба към държавата. Олихвява се само главницата, която към края на 2023 година е малко над 5 милиона лева.

При груби сметки излиза,че Левски спестява годишно над 700 000 лева, а това за три години прави около 2.5 милиона лева спестени разходи за клуба.

profittips-the best football tips

От 1 януари 2024 година ПФК Левски ще внася по 279 000 лева в продължение на 36 месеца. Ако не е било направено това споразумение, то вноските можеха да са с по около 70 000 лева всеки от тези 36 месеца или около 350 000 лева месечно.

Първата полза, която вълнува и привържениците на най-популярния клуб е, че така Левски ще получи лицензи от БФС и от УЕФА, които предстои да получат отборите от началото на годината.

Втората полза за Левски е, че ще има сигурност в търговския обмен с други търговски контрагенти. Логиката е, че щом клубът има платежоспособност към НАП ще има повече доверие и от страна на фирмите, с които Левски работи.

Третата полза за Левски от сключеното споразумение е свързана с факта, че като клуб ще може да си планира финансовите разходите за дадена календарна година. Ще могат да направят така, че разходите да са по-малко от приходите. От клуба при добри сделки (продажби на футболисти) ще могат и по-бързо да погасят задълженията към НАП. Особено главницата – към 06.11.2023 г. дългът вече е в размер на 10 099 812 лв. (5 189 337 лв. главница и 4 910 475 лв. Лихви).

profittips-the best football tips

За НАП ползата от сключеното споразумение е, че държавата ще прибере близо 10 милиона лева, когато приходите са важна част от държавния бюджет.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker