ФутболЦСКА-София

Жеферсон напуска ЦСКА-София

Футболистът с най-голям стаж в ЦСКА-София напуска стадион „Българска армия“. Бразилецът Жеферсон се сбогува със съотборниците след победата с 2:0 над Левски в последния кръг от сезона, след като стана ясно, че договорът му няма да бъде подновен.

“Благодаря за всичко, ЦСКА! Наследството беше оставено. 5 години и половина, 160 двубоя, чужденецът с най-много мачове в историята на клуба”, написа Жеферсон в социалните мрежи в сряда вечер и публикува снимка от съблекалнята на армейците в компанията на изпълнителния директор на клуба Филип Филипов.

profittips-the best football tips

Жеферсон е чужденецът, който е прекарал най-дълго време без прекъсване в историята на ЦСКА. С появата си като резерва в мача срещу Левски в сряда, той се изравни с Ибрахима Гай на върха по брой участия във всички турнири – 160 мача. Бразилецът е изиграл общо 5 сезона и половина в Борисовата градина. През този период той участва в груповата фаза на Лига Европа и Лигата на конференциите, а през сезон 2020/21 спечели и Купата на България. В 160-те мача за ЦСКА Жеферсон има 3 гола, е получил 47 жълти картона и е бил изваждан от игра 3 пъти. Той работи със следните треньори на „Българска армия“: Стамен Белчев, Христо Янев, Нестор Ел Маестро, Любослав Пенев, Добромир Митов, Люпко Петрович, Милош Клушчич, Даниел Моралес, Бруно Акрапович, Стойчо Младенов, Алън Пардю и Саша Илич.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker