Локомотив (София)Първа лигаФутбол

Иван Василев за Данило Дончич: Загубихме голям, истински локомотивец. Трябва да играем и за него

Локомотив София е домакин на Ботев Враца днес от 17:45 часа. Мачът от 33-ия кръг на Първа лига на стадиона в столичния квартал „Надежда“ е ключов за битката за оцеляване в Първа лига.

Към настоящия момент „червено-черните“ продължават да държат съдбата в свои ръце и победа днес ще ги доближи максимално до целта, но в същото време отборът няма право на грешка, защото една загуба ще ги вкара в доста по-неприятна и сложна ситуация.

Гостите, предвождани от Христо Янев, гледат все по-смело към спасението след двете победи над Пирин в Благоевград и Хебър Пазарджик у дома, но победата днес за тях е задължителна.

Президентът на Локомотив Иван Василев сподели, че вярва, че и наесен, когато Локомотив става на 95 години, отборът ще е част от елита, защото там е неговото историческо място.

„Аз мисля, че ще си останем в Първа лига, какъв е проблемът да го направим?! Има още три мача, в които се надявам, че момчетата ще се представят добре. Подобрението и ентусиазмът при Красимир Балъков са на лице. Играчите ни не са лоши, просто така се стекоха нещата.

Сезонът започна малко зле за нас. Когато нямаш точки идва и притеснението. Това е проблемът. Вярвам, че футболистите ще покажат това, което могат в оставащите битки и ще завършим достойно шампионата. Не мисля, че на дневен ред е да отпадаме“,заяви бизнесменът пред „Тема Спорт“.

„Чака ни юбилей наесен – 95 години Локомотив София. На отбора не му отива да е на друго място освен в елита. Мисля, че с повече комнцентрация и добро представяне ще останем в Първа лига“, добави Василев.

„Договорът му е до края на сезона. После ще видим. Ще седнем и ще разговаряме за бъдещето му. Така сме се разбрали. Момчето дойде да ни помогне в труден момент, защото изпаднахме в една криза, като загубихме доста мачове. Някои бяха задължителни за печелене. С Балъков имаме по-голяма сигурност. А вече какво ще се случи, Господ знае“, сподели той за временния наставник на тима Красимир Балъков, който подписа договор за един месец.

„Лошото е, че „топка“ е от женски род и всичко може да се случи. Групата е много интересна. Няма слаби отбори в нея. Три финала има да изиграем и дано да успеем. Аз съм убеден, че ще се спасим“, изрази оптимизъм собственикът на столичните железничари.

Той изказа съболезнованията си за предишния наставник на тима Данило Дончич, който внезапно почина в началото на настоящия месец:. „Загубихме голям, истински, локомотивец. Трябва да играем и за него“.

Междувременно стана ясно, че Локомотив София ще играе пред празни трибуни оставащите домакински срещи. Организираните привърженици на столичните „железничари“ обявиха бойкот, като изразиха огорчението си от отношението на охранителната фирма на стадион „Локомотив“ към тях. „Червено-черните“ излязоха с публична позиция:

TribunaSofia.bg публикува текста без редакторска намеса:

„Всички активни фенове, които досега подкрепяхме отбора безрезервно, прекратяваме посещенията на домакински мачове на отбора поради многократните превишавания на правата от страна на охраната на стадиона, достигнали до физически посегателства дори върху непълнолетни и върху възрастни над 70-годишни фенове. Стадион „Локомотив“ не е нощен клуб и ние не можем да търпим поведението на охранители в стил мутри в дискотека.

Вместо незабавно да изгони тзи охранителна фирма от страна на ръководството, на клуба, както и на треньори в ДЮШ, „по случайност“ преки роднини на ръководен фактор в клуба, също се сипят заплахи към немалко фенове на Локомотив, дръзващи да изразят недоволството от унизителните резултати през този сезон. На деца в ДЮШ е забранявано да подкрепят мъжкия отбор в агитката…

Ние, феновете на Локомотив, останахме единствените пазители на достойнството, на историята на този велик някога клуб, на емблемата, на честта на червено-черната фланелка. Сегашното ръководство прави всичко възможно – дали целенасочено, или от демонстрираните постоянно некадърност и аматьорщина – да се чувстваме нежелани на стадион „Локомотив“ и да оставя отбора без подкрепа и в най-важните и тежки моменти. На президента на клуба Иван Василев пожелаваме успешно възстановяване и разум при взимането на спешни мерки за оздравяване на клуба, които включват смяната не само на охранителната фирма на стадиона.“

Снимка: Startphoto.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker