Славия

Известен журналист представя книга за най-силния отбор в историята на Славия

Журналистът Николай Кръстев ще представи своята нова книга за Славия – „Жужо, Чаво, гол, гол, гол!“ с второ заглавие „Тоталният футбол на „Славия“ (1971-1981. Събитието ще се състои в петък на 24 ноември 2023 г. от 18 ч. зала „Елит“ на Дом на културата „Красно село“.

„Книгата връща футболната лента близо половин век назад, представяйки „Бялата лавина“ – незабравимия отбор на „Славия“ от 70-те години на ХХ век. В премиерата ще участват авторът Николай Кръстев, както и футболистите Андрей Желязков, Чавдар Цветков, Трендафил Терзийски (треньор), Иван Илиев, Иван Чакъров, Милчо Евтимов, Петър Миладинов, Ботьо Малинов, Илия Величков, Георги Минчев, Илиян Алдев – Джери, Любен Тасев, Костас Исакидис, Георги Дерменджиев, вероятно Божидар Григоров и Ваньо Костов, написаха организаторите на събитието.

profittips-the best football tips

Авторът споделя, че за всички спортисти, представени в книгата, има материали, снимки и статистика. Една от главите е посветена на играта на Желязков, Цветков, Костов и Терзийски в европейските грандове Фейенорд, Аустрия Виена и Спортинг Лисабон. Публикувани са и материали от нидерландски, австрийски и португалски вестници.

Николай Кръстев е виден спортен журналист, който е автор или редактор на книги, посветени на българския тенис, българския плувен спорт, Алманахът на Славия, издаден за 100 години от създаването на спортния клуб и редица други книжни издания. Той е и единственият български журналист, носител на наградата “Спорт и медии” на Международния олимпийски комитет.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker