Първа лигаФутбол

Изненада! Обсъждат промяна на договора за ТВ правата

Работна група към БФС умува върху вариантите за промяна на договора за ТВ правата. Болшинството от клубовете у нас не са доволни от настоящия му вид и средствата, които получават.

В средата на юни Георги Иванов – Гонзо обяви, че и той иска преразглеждане на договора. Повече яснота по протичащите процеси даде Георги Градев: „Проблемът с телевизионните права има едно много просто решение, което е юридически обосновано.

profittips-the best football tips

Лигата, която трябва да бъде отделен орган, отделно АД, може да поеме администрирането на първенството и така БФС повече няма да притежава този продукт в своя капитал. И когато предметът на договора вече е невъзможен, тъй като БФС вече няма да е организатор на първенството, контрактът се прекратява поради липса на предмет.

Нещо, което е записано в Закона за задълженията и договорите – това е един много лесен начин да се отървеш от този договор за ТВ правата и да сключиш нов. Доколкото разбирам, има такава опция сега, има и желание. Но в момента се вкарват в тежки юридически битки, защото не иска да отделят първенството от БФС. А отделянето на футбола в една лига е задължително, за да могат клубовете да оздравеят и оцелеят. Сега те не са работещи дружества.“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker