НационалиТОПФутбол

Илиан Илиев: Нямаме мач с паркиран автобус, липсва ни много Илийката

Националният селекционер на България Илиан Илиев говори на традиционната пресконференция преди мач на тима. Утре вечер „лъвовете“ гостуват на Северна Ирландия в двубоя от четвърти кръг на Лигата на нациите.

„Северна Ирландия е отбор, който се подмладява. Процесите им вървят добре, имат добро поколение, имат скорост, трябва да отговорим на това предизвикателство. Групата ни е много завързана, за да броим точките. Една загуба може да те свали, а победа да те изстреля на челото. Близо сме в класирането, това е важен мач.

Най-важното е отборът да придобие някакво самочувствие и стил, половината от тези равни мачове ако бяхме победили, а другите – загубили, щях да съм повече доволен. Тези равенства не ни дават задоволство, нужни са ни победи“, заяви селекционерът на „лъвовете“.

profittips-the best football tips

„Когато правехме групата знаехме, че може да се случат тези липси, повикахме допълнително момче. Липсва ни много Илийката, бяхме направили една основа, имаме идея как да излезем. Трябва да отговорим на агресията на Северна Ирландия, да свалим топката, не може непрекъснато да се отбраняваме“.

„Фактът е, че от медицинския щаб на Левски казаха, че Кристиан Димитров е контузен и трябва да вярваме. Знаем стила на Северна Ирландия, трябва да отговорим, но и трябва да се опитаме да задържим топката. Мачът започва 0:0, после не знаем какво ще се случи. Нямаме мач с паркиран автобус, това е мач, в който всичко може да се случи. Дано утре не сме на „Титаник““, допълни още Илиан Илиев.

Вратарят на България Димитър Митов, който играе на Острова в шотландския Абърдийн сподели очакванията си на пресконференцията в Белфаст.

„У дома не се чувствам тук, предпочитам да съм си в България. Понякога процесът, по който сме тръгнали е необходимо повече време, но с всеки лагер сме малко по-близо. Надявам се да продължим положителният път.

profittips-the best football tips

Който и да бъде избран на позициите, където имаме наказани играчи, ще се справи. Те са достатъчно добри футболисти и няма да имат проблем с адаптацията в състава“, отговори той на въпрос за отсъстващите футболисти, които са наказани.

„Когато обличаш националната фланелка, трябва винаги да си готов. Очаква ни тежък мач, както всеки в групата, но мисля, че сме се подготвили добре и ако покажем най-добрата си страна, можем да се поздравим с добър резултат“, завърши българският страж.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker