Извън БългарияНационалиФутбол

Илиан Илиев повика дебютант от Втора Бундеслига в националния отбор

Селекционерът на България Илиан Илиев обяви имената на футболистите, играещи зад граница, на които ще разчита за предстоящите първи мачове от турнира Лига на нациите – срещу Беларус в унгарския град Залаегерсег на 5 септември и срещу Северна Ирландия на стадион “Христо Ботев” в Пловдив на 8 септември.

В селекцията на „лъвовете“ прави впечатление името на Фабиан Нюрнбергер, който за първи път получава шанс да бъде част от националният тим. Той се състезава за немския Дармщат от Втора Бундеслига.

Нюрнбергер беше забелязан и поканен да играе за България още при селекционера Георги Дерменджиев и неговия щаб, но бюрократични причини забавиха издаването на български лични документи.

Футболистът, чиято майка е българка, може да играе като вътрешен полузащитник и по целия ляв фланг – ляв защитник, ляв халф или крило. До момента е носил екипа на Нюрнберг във Втора Бундеслига, а от лятото на 2023-а година е състезател на Дармщат.

profittips-the best football tips

Извън състава остават имена като Георги Миланов от Динамо Букурещ и Петко Христов, който е вече е капитан на „Специя“ от този сезон.

Пълният списък на легионерите: Димитър Митов (Абърдийн, Шотландия), Симеон Петров (Шльонск, Полша), Алекс Петков (Шльонск, Полша), Валентин Антов (Кремонезе, Италия), Фабиан Нюрнбергер (Дармщат, Германия), Георги Костадинов (АПОЕЛ Никозия, Кипър), Светослав Ковачев (Ахмат, Русия), Илия Груев (Лийдс, Англия), Филип Кръстев (Цволе, Нидерландия), Кирил Десподов (ПАОК, Гърция), Мартин Минчев (Ризеспор, Турция), Георги Минчев (Юмраниеспор, Турция)

 

 

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker