Първа лигаТОПФутболЦСКА 1948

Илиан Илиев: 15 минути е лицемерие и подигравка! Никой не го интересува здравето на футболисти и публика

Старши треньорът на Черно море и национален селекционер Илиан Илиев реагира остро срещу решението на Спортно-техническата комисия към БФС да смени часа на откриващия мач с ЦСКА 1948 само с 15 минути – от 18:30 на 18:45.

„15 минути е лицемерие и подигравка. Никой не го интересува здравето на футболисти и публика, а само едно – да имитираме, че имаме първенство, без да ги вълнува качеството на играта в тези условия. 14 клуба пуснахме молба до СТК за промяна на началния час на 19:00 или 19:15, без ЦСКА и ЦСКА 1948. Видяхте, че изключително благородно постъпи СТК, начело с Неделчо Михайлов, и преместиха мача ни, естествено, и със съгласието на Атанас Караиванов, за 18:45. Причината е, че ЦСКА 1948 имали билети за самолет за София малко след двубоя, и задължително не трябва да има съществена промяна на часа“, говори Илиев пред варненския сайт „petel.bg“.

„Вижте, още от първия кръг започват да се изпълняват молби и желания. Уважавам желанието на ЦСКА 1948 да се придвижи по-рано в София, но все пак имат 6 дни до следващия мач. Ние в края на миналия шампионат гостувахме на ЦСКА в София и имахме по-малко от 72 часа до  двубоя с Крумовград, който можеше да е решителен, ако не бяхме били  в София. Искахме промяна, но не ни уважиха молбата. Прибрахме се в 6 часа часа сутринта с автобуса.

profittips-the best football tips

А сега сме сме длъжни да играем на 38 градуса, защото единия отбор трябва да хване самолета. Ами, ако беше по-рано самолета, в 12 часа ли трябваше да играем? Говорим принципно за вземане на генерални решения и като си сложен там, трябва да вземаш такива решения. За мен поне в първите 4-5 кръга трябва да се играе в 19.15 първия мач и 21.30 втория, а не да местиш мач с 15 минути, такава промяна е подигравка.

Вижте, аз тенденциозното отношение към нашия отбор го видях и при определяне и на програмата на трите отбора, които имат мачове в Европа в четвъртък. Отново са ни „изтеглили“ късата клечка. Защото имаме ранен мач в петък, а след двубоя в Европа в четвъртък на 25.07, играем в понеделник късен мач и на третия ден след това е реванша. Докато другите два отбора играят в неделя“, заяви треньорът на Черно море.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker