Първа лигаФутболЦСКА 1948

Илиев: Имаме страхотни млади момчета и сме отбор с огромен потенциал

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев говори пред медиите след първата победа за сезона – 2:0 срещу Славия в мач от 6-ия кръг на първенството.

„Имаме страхотни млади момчета. С огромен потенциал сме, но ако трябва да говорим за широчина и опит, имаме 13-14 човека с по-голям опит в Европа и Първа Лига. Не трябва да обременяваме младите, че трябва да изкарват мачовете. Ще дойде моментът, когато ще са лидерите в отборите си и ще се налага да помагат на млади момчета като тях“, заяви Илиев на пресконференцита след днешния мач.

„Може би най-силният ни мач бе този срещу Спартак Варна. Новите попълнения са футболисти на втория отбор. Наблюдавам постоянно и втория, и третия отбор. Ако забележим някой, който се представя добре и би ни помогнал, ще го вземем, независимо дали е от новите попълнения на втория отбор или са юноши на клуба“, каза още старши треньорът на ЦСКА 1948.

profittips-the best football tips

„Силно се надявам някои от контузените да се възстановят. Утре Реян Даскалов ще премине прегледи. Том е получил схващане, но трябва да говорим допълнително с медицинския шаб, за да получим точна информация. Симеон Василев няма да се върне скоро“, коментира той.

„Ако се появи добър футболист като възможност, защото към днешна дата няма такава, кой би отказал добър футболист?“, добави Вальо Илиев.

„Със сигурност, независимо от това, че групата ни не е достатъчно голяма и с доста млади момчета, се опитваме да си говорим с тях. Карам ги да мислят, че независимо къде играят, ще се борим за победа. Невинаги се получава, но това е част от футбола. Да не излезем като отбор и да не дадем максимума от себе си, това никога няма да го позволя и те много добре го знаят. Няма да се откажем от идеята си да даваме път на младите. Те ще бъдат много по-лесно развити от повече опитни и качествени състезатели около тях“, категоричен е той.

„Независимо от сухата мрежа, има доста неща за корекция. Най-вече говоря за последните 10-15 минути. Футболът е проста игра. Когато си под преса, трябва да играеш простичко, а не да дадеш невероятен пас през пет човека. Трябва да се научим да играем простичко и това ще ни донесе успех. Така смятам аз“, сподели Илиев.

profittips-the best football tips

„Познавам Ботев Враца. Те са добър отбор. Аз също имам добър отбор и можем да се поздравим с успех. Ако ги подценим, ще страдаме. Освен огромната умора срещу Локомотив София, си мислехме, че ще вземем лесно мача. Всеки се бори за победа и да изхранва семействата си. Ботев Враца не е отбор, който трябва да бъде подценяван“, каза още треньорът на ЦСКА 1948 за следващия мач на отбора.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker