НационалиФутбол

Илиян Илиев: Надяваме се този мач да е още една стъпка към припознаване на националния отбор от хората

Националният селекционер Илиан Илиев и халфът Илия Груев говориха на пресконференция преди първото домакинство на България от турнира Лига на нациите. Утре „лъвовете“ посрещат Северна Ирландия на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

„Наистина, по-различен стил има тимът на Северна Ирландия. Имахме време да запознаем футболистите. Този лагер е по-къс и възстановяването е само два дни. Направиха добър мач срещу Люксембург и победиха. Натрупаха самочувствие.

След като не победихме, настроението не е от най-добрите. Евентуална победа ще ни изкачи на първо място. Няма да е лесно, противникът играе директен футбол. От много време нямахме публика, която да ни подкрепя. Виждаме, че има интерес от хората“, започна Илиев.

profittips-the best football tips

„Вчера пътувахме, нямахме дори тренировка. Днешната тренировка ще видим състоянието, дали имаме 21 полеви и трима вратари. Имахме положения. Но нека не предизвикваме съдбата. Естествено, че се подготвяме както и за предния мач. Не успяхме да се справим. Надявам се да сме по-концентрирани. Головете на Северна Ирландия в последния мач падат след статични положения.

„На моменти се получават нещата. Последният мач имахме и се опитвахме да правим това, което искаме. Футболистите се опитаха. На моменти се получава, но има моменти, в които сме неконцентрирани при статични положения. 70% от допуснатите голове са такива. Не е като първия лагер ноември месец – да има много приказки. Имаме 13-14 човека, които са тук от първия лагер. Това е добре. Надяваме се този мач да е още една стъпка към припознаване на националния отбор от хората“, каза още националният селекционер Илиан Илиев.

Един от основните футболисти на България Илия Груев сподели следното:

„Трябваше да са три точки с Беларус. Съжаляваме, но мина. Имат по-качествени футболисти. Знаем, че ако сме компактни и играем като отбор, имаме шанс да ги бием. Знаем, че ще има фенове. Важно е хората да имат интерес към това, което правим на терена.

profittips-the best football tips

„Много ми харесва, че имаме хубав стадион, ще дойдат и хора, които ще ни подкрепят. Мисля, че е хубаво да играем в различни градове. Пловдив е хубав град и има такъв интерес към футбола“, заяви полузащитникът на Лийдс.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker