Извън БългарияНационалиФутбол

Илия Груев със силен мач при „класика“ на Лийдс

Лийдс спечели класически с 3:0 гостуването си на Кардиф от 27-ия кръг на Чемпиъншип. Пълни 90 минути за йоркширци записа българският национал Илия Груев-младши, който в хода на двубоя получи жълт картон.

Головете за Лийдс бяха дело на Патрик Бамфорд (13′), Даниел Джеймс (31′) и Жоржиньо Рутер (88′).

profittips-the best football tips

Като вътрешен полузащитник основно с дефанзивни функции Груев направи почти безупречен мач с леки неточности. Благодарение на стабилната му игра в средата на терена Кардиф не успя да стигне до многобройни голови възможности.

След втория си пореден успех през 2024-а в първенството Лийдс запази четвъртата си позиция с актив от 51 точки, на 4 зад Ипсуич и Саутхемптън. Кардиф е на 12-ата позиция с 37.

Това е дванадесети мач за Груев с екипа на английския тим. През изминалата седмица националът на България дебютира в най-стария футболен турнир – „FA Cup“, когато Лийдс спечели срещу Питърбро отново с 3:0

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker