Анализи и коментариЛевски (София)Футбол

Историята отсича: Лудогорец няма шанс за Сонко!

Историята може да бъде велик учител, ако ѝ го позволим. Макар и да не е задължително, събитията често се повтарят отново и отново. Ето какво казва историята за шансовете на Лудогорец да привлече играча на „сините“ Ноа Сонко Сундберг.

Първият опит на тима от Разград да подпише с играч на Левски беше през далечната вече 2014-та година. Тогава по време на зимния трансферен прозорец на прицел беше головата машина Гари Родригес. Макар нещата да бяха почти опечени, фенско недоволство принуди ръководството на клуба да прекрати преговорите. По-късно Родригес отиде в Елче и така Лудогорец се сбогува с шансовете си да го привлече макар че по-късно той се завърна на Балканите, но заигра в различни гръцки и турски тимове.

profittips-the best football tips

Следващият „син“ футболист на прицел беше Антонио Вутов. Талантът обаче отиде в италианския Удинезе. През лятото на 2014-та Владимир Гаджев също се превърна в изкушение за „разградчани“. Треньорът на тима искаше да пренесе в редиците на шампионите дуета от националния отбор на България, а именно Светослав Дяков и Владимир Гаджев. Гаджев преподписа с клуба, а по-късно премина в английския Ковънтри.

Последваха 6 години, в които тимът от Разград не поглеждаше към тима на Левски. Все пак през зимата на 2020-та година последва нов опит – този път със Станислав Иванов. Предложените за него 600 000 евро не се оказаха достатъчни, за да поблазнят ръководството на клуба и вместо на носещият отскоро името „Хювефарма Арена“ стадион Стаси отиде в Чикаго Файър.

По същото време се говореше и за интерес към Найджър Робърта, но с или без такъв, той премина в Ди Си Юнайтед. След година стана ясно, че Божидар Краев е бил предложен на тима от Разград, но „орлите“ и тогавашният им треньор Валдас Дамбраускас не са проявили интерес. В крайна сметка атакуващият халф, който тогава се състезаваше за датския Мидтиланд, премина в Уелингтън Финикс.

profittips-the best football tips

Стигаме и до близкото минало! Най-скорошната оферта за играч на Левски от страна на Лудогорец беше по адрес на Хосе Кордоба, но той и до ден днешен е на стадион „Георги Аспарухов“.

Ако се доверим на навика на историята да се повтаря, Лудогорец няма никакъв шанс да привлече Ноа Сонко Сундберг. Все пак ни остава да изчакаме със затаен дъх и да научим сами дали традицията ще се запази и този път.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker