Спорт +Футбол

Кабаков навива студенти да стават футболни съдии

Георги Кабаков в компанията на Християна Гутева говориха пред студенти в Софийския университет. Те бяха част от инициативата „Присъедини се към съдийското семейство“.

Специален гост на събитието беше испанецът Давид Фернандес Борбалан, а освен него сред поканените бяха Венцислав Гаврилов и Стоян Алексиев. Организатор на същото е бившият арбитър Георги Игнатов.

profittips-the best football tips

Испанският шеф на родните съдии каза пред студентите следното: „Искам да изкажа специалните си благодарности към Софийския университет за топлото гостоприемство, което ни бе оказано. Още от самото начало, когато пристигнах в България, исках да организираме такава среща с млади хора като вас, които може да бъдат запалени по съдийството. Целта на днешното събитие е да ви покажем човешката страна на реферите, да видите съдийството от различен ъгъл и да ви предоставим шанса вие самите да влезете в нашето семейство“.

Самият Кабаков пък отчете факта, че в световен мащаб намаляват желаещите да бъдат футболни съдии. Той разказа как е стигнал дотук, започвайки от далечната 2001-ва година. Също така пловдивчанинът сподели, че се е запалил по съдийството си заради дядо си, бивш рефер. Последваха разкази за ежедневието на съдиите, както и откровения за някои трудности, през които преминават съдиите.

Колежката му Християна Гутева пък сподели: „Както всеки друг занаят, и този изисква много труд и лишения, но всичко си заслужава. Обръщам се към всички момичета в залата – искам да знаете, че ние, жените, имаме своето място в света на футбола. Аз съм и майка, и футболен съдия. Да, трудно е, но може да се съчетае.

profittips-the best football tips

Съдийството обогатява. Все едно съм живяла два живота. Искам да кажа, че жените имат място в мъжкия свят на футбола. Аз вече 17 години съм арбитър.“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker