Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой втори/

Макар 15-ти кръг още да не е завършил заради предстоящия двубой между Лудогорец и Хебър, вече можем да отправим поглед към представянето на двата софийски гранда. Нека видим каква я свършиха Левски, ЦСКА и треньорите им през настоящия кръг!

„Червените“ отново се оказаха първите, които изиграха двубоя си. В късният следобед те посрещнаха Арда и въпреки опасностите пред двете врати, нулите на таблото се запазиха. Почти пристигналия в ЦСКА през това лято Станислав Иванов пък имаше участие в едно от най-чистите положения в мача. На Нестор Ел Маестро скоро ще му се наложи да позасили ротацията в състава си и да даде повече игрово време на максимален брой играчи, но без това да повлияе на резултатите на тима. ЦСКА продължава да е леко неубедителен след паузата за националните отбори и макар да успя да обърне резултата в миналия кръг, в този се срещнаха двата отбора с най-добра защита в последните 10 мача, което закономерно доведе до този краен резултат.

profittips-the best football tips

За любителите на статистиката, предоставяме и малко такава: Арда беше отборът, който атакуваше по-често през първия половин час, а след това ЦСКА започна почти пълна доминация с изключение на няколко кратки паузи. 56% владение на топката за домакина срещу 44% за госта, но за сметка на това „армейците“ го ползваха, за да нанесат 15 удара, а Арда – само 8. Въпреки това точните удари за всеки от двата отбора са четири. Домакините са изпълнили двойно повече ъглови удари, но и са извършили двойно повече фалове.

В 19 часа вчера започна двубоя между Берое и Левски. Двубоят беше белязан от цифрата 4 – домакините поведоха в четвъртата минута, гостите изравниха в 45-тата, а Берое спечели с гол в 74-тата минута. За съжаление на „сините“ фенове липсата на Уелтън се усети силно в играта на Левски поне що се отнася до завършващата фаза. Николай Михайлов също нямаше ден, както е прието да казваме за подобни ситуации. Предстои да видим как Левски и Николай Костов ще се отърсят от липсата на халфа и как смятат да го заменят. Особено сега, когато Асен Митков също ще пропусне следващите 3 двубоя!

Отново малко статистика за онези от вас, които се интересуват от такава: напук на крайният резултат „сините“ бяха по-активния тим през почти целия мач с изключение на две паузи, в които се случи неочакваното. Тоталната доминация на гостите си личи и от 75-те процента владеене на топката, както и 20-те удара към вратата на Берое. Уви, по-малко от половината от тях попаднаха в целта, докато тимът от Стара Загора успя от 3 удара да отбележи два гола, което е над 50% ефективност пред гола. Вероятно не сте изненадани, че гостите са изпълнили 11 ъглови удара, а домакините нито един.

profittips-the best football tips

И двата отбора имат загадки за разрешаване, но трябва да бъдат бързи, защото следващите им двубои ще бъдат на 1-ви ноември!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker