Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой девети/

ЦСКА и Левски изиграха своите двубои за настоящия кръг, а това означава, че е време за нашият анализ или как ние видяхме в техните двубои. И така: ето каква я свършиха през тази седмица!

Тимът на ЦСКА започна мача като по-опасния от двата отбора. През първата част „червените“ имаха надмощие над противника, но не успяха да реализират. През втората част ролите се размениха, а след изгонването на Фернандо Каранга тенденцията се утвърди. В крайна сметка в последните минути на редовното време домакините отбелязаха гол, достатъчен за победата им. Част от феновете на ЦСКА пък отново започнаха да искат оставката на Нестор Ел Маестро.

profittips-the best football tips

Въпреки този развой гостите са владели повече топката в рамките на мача – 56 на 44%. Проблемът за ЦСКА в този двубой се явяват ударите към вратата – за целият мач тимът има 7 такива, но нито един не е попаднал в нея. Съперникът им има осем удара и шест от тях са точни. Черно море превъзхожда гостите си и откъм ъглови удари, извършени фалове и жълти картони. Затова пък ЦСКА е изпълнил с 50% повече тъчове от съперника си. Практически двубоят можеше да има различен завършек, ако тимът на Нестор Ел Маестро беше показал по-добра точност във финалната фаза.

profittips-the best football tips

В другата крайност попада тима на Левски. Там съперникът им почти отсъстваше от терена като изключим няколко времеви отрязъка на първата част и една атака през второто полувреме. Самият бивш треньор на тима, който подаде оставка днес, си призна, че играчите му са гледали мача отблизо, което обяснява и разгрома с 4:0 в полза на столичния тим.

Владението на топката потвърждава горните разсъждения – 69 на 31% в полза на Левски. 23 удара за „сините“, от които 10 в очертанията на вратата. Арда са се отчели едва с 4 удара, половината от които са били точни. Доста малко ъглови удари – 3 на 2 в полза на домакина. Същото е положението и с преките сводобни удари – общо 3 в двубоя, но с превес за Левски. Това е дефиницията за тотално надмощие на единия от двата тима.

До нови срещи, уважаеми читатели!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker