Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой десети/

Приключи поредният кръг от родната Първа лига, което сякаш остана някакси незабелязано покрай оживлението заради предстоящия Конгрес на БФС. Време е да видим каква я свършиха двата гранда – Левски и ЦСКА!

В съботният следобед тимът от Бистрица ЦСКА 1948 се срещна с ЦСКА. Този сблъсък между двата тима протече леко инфарктно след като домакините поведоха още в 11-тата минута. В крайна сметка любимецът на публиката Данило Асприля и новото попълнение Олаус Скаршем обърнаха резултата в полза на „червените“. Бистричани имаха инициативата в началото на двубоя и в средата на второто полувреме, а през останалото време се радваха на някоя и друга епизодична проява. Антигероят на тима Неделко Пишчевич си изкара пореден червен картон и допълнително усложни нещата за съотборниците си.

profittips-the best football tips

В мачове като този владението на топката по-скоро заблуждава – 53 на 47%. Очевидно е кой тим диктуваше събитията – 20 на 8 удара в полза на ЦСКА, от които по 5 точни за всеки от двата отбора. 14 на 7 ъглови удара за гостите. ЦСКА 1948 води категорично само по брой изпълнени тъчове в двубоя.

Левски успя да изненада феновете си и вероятно дори футболистите на терена след като завърши при резултат 0:0 с новака Крумовград. Мнозина сочат като оправдание червеният картон на Галчев в 40-тата минута, но фактите сочат, че тимът от „Герена“ е имал пълно надмощие на терена. Единствено в края на първото полувреме и в първата четвърт на втората част гостите са успели да осъществят някаква форма на натиск.

Контролът върху топката потвърждава това – 63 на 37%. Левски просто нямаше ден в нападение – от 17 удара едва 2 точни, но никой от тях не попадна във вратата. За сравнение съперникът им има едва 7 удара и нито един точен. Този мач ще се запомни още и с малкото ъглови удари и преки свободни удари, но пък огромен брой фалове и тъчове дори за стандартите на Първа лига. Ако тази тенденция в нападение се задържи, Левски ще си има проблеми в предстоящите двубои през тази календарна година.

profittips-the best football tips

Това беше за днес! Очаквайте ни и след следващия кръг, който ще можете да проследите на живо в TribunaSofia.bg!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker