Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой единадесети/

Измина поредният кръг от родния шампионат. Нека видим каква я свършиха ЦСКА и Левски този път!

Първи един срещу друг се изправиха тимовете на Етър и Левски. В ранният съботен следобед гостите победиха категорично с три отбелязани гола срещу нула получени. През почти целият мач „сините“ доминираха – изключение правят минетите около 60-тата, а в последващия половин час Етър имаха няколко епизодични изяви.

profittips-the best football tips

Статистиката потвърждава това впечатление. Внушителните 68 процента владение на топката за Левски срещу само 32 за Етър. 14 на 1 удара в полза на „сините“, от които 6 точни за тях. Ударът на Етър беше блокиран и топката не можа да посети мрежата. Етър беше по-активен откъм ъглови удари и нарушения, „сините“ наваксаха с тъчове и преки свободни удари. Накратко казано: спокоен двубой за Николай Костов и тима му.

В неделя ЦСКА посрещна Ботев Пловдив. Двубоят завърши с четири гола в мрежата на пловдивчани, които оказаха по-сериозна съпротива от Етър в предходния двубоя с Левски. В началото на първото полувреме имаше техен натиск, но той не се увенча с успех, а след падането на головете ЦСКА джентълменски им позволи да владеят топката в части от двубоя.

Тимът на Нестор Ел Маестро загуби битката за процентно владение на топката, но е факт, че времето, през което те владееха топката, беше използвано повече от ефективно. Едва три шута на домакините не попаднаха в очертанията на вратата, докато при Ботев броят на тези удари е осем. Любопитен факт е, че двата тима завършиха наравно по ъглови удари и извършени фалове.

profittips-the best football tips

Предстои пауза за мачове на националните отбори, но в края на месец март ще се завърнем със следващия брой на нашата рубрика. До нови срещи!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker