Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой осми/

Здравейте, след дългата зимна пауза родният футбол се завръща, а с него и нашата рубрика! Нека видим каква я свършиха Левски и ЦСКА през изминалия уикенд!

Първи на зеления терен стъпиха играчите на Левски. След многото промени в нападение през зимата тимът трябваше да покаже, че головете няма да са му проблем. Двубоят започна мечтано за Левски с ранен гол, но само девет минути по-късно Пирин изравни. Последва натиск на тима от Благоевград и червен картон за защитник на Левски. Все пак „сините“ вкараха в края на полувремето и с това попадение спечелиха двубоя.

profittips-the best football tips

Домакините успяха да осъществят натиск в минутите след гола си, в края на първото полувреме, началото на второто и кратък такъв в средата на второто. През останалото време Левски доминираше на терена. 57 на 43% владение на топката за тима от „Герена“, цели 18 изстрела и 7 точни за тях, докато Пирин се задоволи с 4 удара, от които два попаднаха в целта. Двата тима изпълниха почти равен брой тъчове – 23 за гостите и 21 за домакините. По-грубият тима според броя фалове беше този на Пирин макар Левски да завърши мача с човек по-малко.

Двубоят между ЦСКА и Ботев Враца може да се определи като доминация на „червените“. Макар Ботев да имаше владението на топката за известно време, по-голямата част от двубоя се играеше именно пред вратата на „врачаните“. Не е учудващо, че ЦСКА отбеляза 4 гола, от които 3 зачетени, отделно успя да нацели гредата при опитът на Линдсет да запише името си сред голмайсторите, а имаше и други опасности. Треньорът на Ботев призна в интервюто след мача, че тимът му ще трябва да положи доста усилия, за да запази мястото си в елита. Двубоят ще се запомни с двата гола на Тибо Вион. Някогашният нападател втрещи съотборници и публика с двете си „тупалки“, особено с втората.

Превъзходството си личи и в статистиката. 63 на 37% владение на топката за домакина, 27 на 8 удара към вратата, като 9 удара на ЦСКА са били точни срещу една един на Ботев Враца. Домакините бяха по-активни във всеки показател – от ъглови удари през тъчове и чак до преки свободни удари. Любопитно е, че играчите на ЦСКА са направили двойно повече подавания от своя опонент в срещата.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker