Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой трети/

Левски и ЦСКА изиграха поредните си двубои, успоредно с продължаващата 1/16 финална фаза на турнира за Купата на България. След като емоциите се поуспокоиха и на протестите срещу съдийствотото, разразили се вчера, беше даден някакъв отговор от страна на футболния ни съюз, е време да направим нашият коментар за двубоите.

Някак традиционно от гледна точка на БФС първи изиграха двубоя си „армейците“. В много напрегнат и труден сблъсък тимът спечели с 1 гол, дело на Кареасо, но след двубоя имаше оспорвания както на легитимността на този гол, така и на отменянето на гола на Етър в края на мача. Двубоят ще се запомни и с изгонването на Амос Юга.

profittips-the best football tips

Домакините имаха повече опасни атаки през първата част, а втората беше по-скоро поделена и без ясен лидер. Самият треньор на ЦСКА призна, че тимът не е във форма. Но дори и така столичаните успяха да догонят лидерите в класирането по точки. Така на този етап в челото се намират 4 отбора, разделени от максимум 2 точки при положение, че Лудогорец е с един неизигран двубой.

Както обикновено, прилагаме и малко статистика: вероятно очаквано след горното описание владението на топката е без категоричен лидер – 51 на 49% за ЦСКА. По-притеснителен за феновете на столичаните е факта, че тимът от Велико Търново е нанесъл 13 удара, от които 7 точни, докато ЦСКА само 11 и от тях 3 в целта. Етър има и леко превъзходство в ъгловите удари – 7 на 6 в тяхна полза. Стряскащо голям брой тъчове са изпълнени в двубоя – 35 за гостите и 26 за домакините.

Малко по-късно същият ден един срещу друг се изправиха Арда и Левски. „Сините“ продължиха пропадането си откакто Уелтън е контузен – след загубата от Берое последва равен с Арда. И макар Арда да е един от тимовете с най-добра защита в елита в последно време, прави впечатление, че Левски и този път беше по-активния тим на терена, но дори така не успя да отбележи.

profittips-the best football tips

Към проблемите за Николай Костов за съответния двубой причисляваме и липсата на Джавад Ел Джемили, друг офанзивен играч на тима. Втори двубой поред „сините“ създават опасности, но им липсва точност в завършващата част. Става все по-важно Николай Костов да открие решение, защото ако испанецът вероятно ще се завърне скоро, то Уелтън ще липсва още известно време, а това може да доведе до нови загуби на точки. И тимът е твърде зависим от присъствието на офанзивния играч, което е нож с две остриета в дългосрочен план.

Приключваме обзора на този двубой със статистика за него: убийствено надмощие за Левски с 64 на 36% владение на топата. Те отправиха 13 удара към вратата срещу само един от страна на Арда. От тези удари гостите имат два точни, а Арда – нито един. По подобен начин стоят нещата и с ъгловите удари, където Арда отново има 1, а Левски – цели 7. Двата отбора бяха съпоставимо груби – 17 на 14 фала в полза на домакините. Прави впечатление, че играчите на Левски опитваха по-често удари извън наказателното поле.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker