Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой шести/

Здравейте, връщаме се към стандартния формат на рубриката! Тази седмица ще проследим случилото се на терените на „Александър Шаламанов“ и „Георги Аспарухов“, където се играха двубоите Славия – ЦСКА и Левски – Локомотив Пловдив.

Славия и ЦСКА се изправиха един срещу друг първи. В подготовка за предстоящия двубой за „Купата на България“ двата тима не успяха да се победят. Съдията пък по стара родна традиция успя да стане главен герой на мача и да привлече вниманието и на двете агитки – отменяйки дузпа за Славия и гол на ЦСКА. Уви, Нестор Ел Маестро продължава да има трудности в двубоите си срещу Славия! Дотук той е победил „белите“ само веднъж от двата си престоя на „Армията“. Този гаф доведе до съкращаване на разликата между ЦСКА и преследвачите му, сред които и Лудогорец.

profittips-the best football tips

Двата отбора си поделяха опасните положения във всяко от полувремената и нямаше категоричен фаворит. Все пак според сухата статистика 55% от владеенето на топката е бил за ЦСКА. 10 на 13 удара в полза на гостите, като от тях 5 точни за домакините и само 3 за гостите. С други думи – Славия имат 50% успеваемост в това да уцелят вратата, което е доста добро постижение за футболен клуб. Много нервен двубой се получи, с над 20 нарушения.

Левски пък се отърси от кризата. Зажаднелите за победа „сини“ успяха да попилеят Локомотив Пловдив, а след мача Павел Колев обрисува тревожната ситуация в клуба, заявявайки, че същият може да няма ток до броени дни, защото няма как да го плати. Феновете на Левски също си направиха мача интересен – първо с шеги и закачки по адрес на треньора на отбора, после с подобни по отношение на Андриан Краев, а накрая и за сметка на другарите си от трибуните. Завръщането на Уелтън сложи край на проблемите в завършващ план за тима, но и доказа, че на този етап Левски е силно зависим от него и всяка негова липса може да доведе до катаклизми – нещо, което не е добре в дългосрочен план.

Тук статистиката е категорична – Левски доминираше на терена що се отнася до опасности в двубоя. Куриозното е, че пловдивчани са имали 64% владение на топката, но за толкова време с нея успяха само да отправят 8 удара, от които 3 точни. Левски с пъти по-малко владение на топката има 14 удара и 6 в очертанията. Учудващо малък брой ъглови удари – по 3 за всеки от двата отбора. Като допълнение ще кажем, че играчите на Левски не са попадали в засада нито веднъж за целия двубой – впечатляващо!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker