Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой шестнадесети/

Здравейте, отново е време да видим каква я свършиха ЦСКА и Левски. Този път ще говорим за последното за този сезон „Вечно дерби“.

Както вече ви е известно, домакините от ЦСКА отбелязаха 3 гола само за 20 минути през първата част. Въпреки това Левски имаше своите шансове през първата част и не позволи на ЦСКА да наложи трайно надмощие. През втората част Стамен Белчев не съумя да затвори играта при комфортната преднина на тима му. В резултат на това видяхме трайно окопитване на „сините“, което за тяхно нещастие не доведе до нищо повече от почетен гол.

profittips-the best football tips

За разлика от предното дерби, което се игра съвсем скоро, този път Левски не беше категорично надигран. Той не само владееше повече топката /52 на 48%/, но и имаше 16 удара срещу 9 на съперника му. От тези удари 6 попаднаха в очертанията, а 5 бяха блокирани от защитата или вратаря. За ЦСКА нещата стоят по подобен начин – 6 точни и един блокиран.

Двата отбора изпълниха почти еднакъв брой ъглови удари – 3 на 4 в полза на Левски. ЦСКА се отчете с 5 засади срещу нито една за съперника им, а също така имаше преимущество в броя получени жълти картони и преките свободни удари. Като цяло този двубой макар и с приятен за „червените“ краен резултат е далеч от клиничната точност, с която тимът съсече противника си преди по-малко от месец. Те ще имат върху какво да работят и то в навечерието на полуфинала за Купата на България.

Това беше за днес! Очаквайте следващия ни брой след изиграването на полуфинала за Купата с Ботев Пловдив. Двубоят ще можете да проследите в реално време на TribunaSofia.bg!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker