Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой 22/

Пореден кръг, поредни двубои! През изминалия кръг Левски посрещна Ботев Враца, а ЦСКА – Хебър Пазарджик. Нека видим каква я свършиха!

Първи се изправи срещу противника си тима на Левски. Тимът на Ботев Враца беше напълно надигран. Врачаните успяха да излязат от ролята на наблюдатели на три пъти макар и само за няколко минути – в началото на всяко от полувремената, както и в средата на втората част. В първия от тези периоди падна гол, който беше отменен заради засада. Съвсем очаквано Левски се възползва от пълната си доминация и отбеляза четири гола.

Ако искате да си представите как точно изглежда пълното надмощие, можем да ви го нарисуваме с помощта на малко статистики: 66 на 34% владение на топката, 19 на 6 удара, 7 на 0 ъглови удара, 500 на 211 подавания, 32 на 18 тъча. За защитата на Ботев имаше извънредно много работа и не можем да кажем, че тя се справи със задачата си. Колкото до нападенията на двата отбора – интересното е, че двата тима имат еднаква ефективност. Левски успя да уцели вратата 6 пъти при 19 опита, т.е. почти една трета от ударите попаднаха в рамките на вратата. Ботев направи същото, но при 6 удара, от които два бяха точни.

profittips-the best football tips

ЦСКА записа първото си домакинство за сезона в събота. В този двубой Томислав Стипич постигна и първата си победа за първенство с „армейците“. Тимът на Хебър беше една идея по-активен в двубоя, отколкото врачаните срещу Левски. Разликата е, че активността на пазарджишкия тим дойде едва през втората част, когато изоставаха с два гола и може да се каже, че домакините им позволиха малко повече свобода.

Продължавайки със сравнението между този и двубоя на Левски, обсъждан по-горе, ще отбележим, че владението на топката тук беше 59 на 41%. ЦСКА отправи същия брой удари към вратата като Левски /19/, а Хебър беше с една идея по-безопасен в атака /5 удара/. И макар да имаме по-мека доминация спрямо тази на Левски срещу Ботев, трябва да се отбележи и най-сериозната разлика: ЦСКА нацели вратата 12 пъти от общо 19 изстрела към нея, с други думи почти 2/3 от изстрелите попаднаха в очертанията. Хебър беше повече от печален в нападение – от 5 удара само един попадна в рамките на вратата, осигурявайки лесен и безоблачен ден за вратара на „червените“.

Не пропускайте да проследите най-интересното от следващите двубои на Левски и ЦСКА в TribunaSofia.bg!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker