Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой 23/

Дойде време за поредния анализ на това каква я свършиха двата родни гранда. Настроението в двата лагера е в двете крайности, но за това ще говорим малко по-късно!

Левски продължава да се носи на вълните на успеха. Тимът спечели трети пореден официален двубой през този сезон. Локомотив Пловдив не можа да отговори на съперника си, който осигуряваше опасностите през почти целия двубой. Статистиката в този случай заблуждава – 54 на 46% владение на топката за Локомотив, но това надмощие в процентите беше похабено за подавания, които не доведоха до нищо полезно за играта на пловдивчани. Съперникът им оползотвори доста по-добре своите 46%, осигурявайки си 22 удара към вратата на домакина.

Забелязва се спад в ефективността на нападанието на Левски – този път 22 удара стигнаха за 10 точни, т.е. малко под 50%. За справка – в предходните двубои тимът оползотворяваше 2/3 от общия брой изстрели към вратата на противника. Момчетата на Любо Пенев ползваха по-често от съперника си дълги пасове, но пък печелеха твърде малко персонални дуели с противникови играчи.

profittips-the best football tips

Представянето на ЦСКА срещу Спартак доста напомня на станалия известен покрай едно интервю на родните телевизии лаф „Исках, но нЕмах желание“. Макар да имаше някакъв начален опит за натиск, през по-голямата част на първото полувреме Спартак беше по-опасния тим. През втората част пак имаше някакъв опит за реакция след четирите смени на почивката, но и той беше прекъснат от третия гол, който реши нещата в полза на Томаш и компания.

Куриозното е, че тук ЦСКА се оказа в ролята на Локомотив Пловдив от предходния мач – 64% владение на топката, довели само до 6 удара и 442 подавания. От тях едва два удара бяха точни, а 1/3 от подаванията доведоха до загуба на притежанието на топката. Защитата на Спартак Варна изнесе показно за ефективност на тази на съперника си. Колкото до нападението на морския тим – трите гола дойдоха като част от 8 точни удара, а още пет пъти „спартаклии“ не нацелиха вратата. Накратко – и във фаза защита, и във фаза атака, а и цялостно ЦСКА меко казано проспа двубоя.

Това беше днешният ни анализ на случилото се през изминалия кръг! До нови срещи и не пропускайте следващите двубои на Левски и ЦСКА, които ще можете да проследите на живо в TribunaSofia.bg!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker