ЦСКА-София

Каранга: Гриша Ганчев ми е като баща, аз потърсих ЦСКА за преговори

В официално интервю за клубната телевизия на ЦСКА Фернандо Каранга сподели, че се е върнал в тима, за да стане шампион с „армейците“. Нападателят призна, че сам е изразил желание да се завърне в България и за него ЦСКА е второ семейство. Още в първия домакински двубой се видя взаимната обич и уважение между бразилеца и привържениците.

„Като бях дете, когато започнах да играя футбол в Бразилия, тичах много – надясно, наляво, много се движех. Каранга са едни конкретни коли в Бразилия. С тях се правят много състезания. Те ме сравняваха с тези коли. Един член на семейството ми сложи този прякор и във футбола станах Фернандо Каранга“, сподели бразилецът.

„Много съм щастлив, че всички запомниха това име – Каранга, и в България то значи Фернандо Каранга. Много съм щастлив, че където и да отида, ме познават хората и това е много красиво“.

profittips-the best football tips

„Помня юни 2018 г., последния ден, в който си тръгнах от ЦСКА. Тогава обещах на Дани Ганчев, че ще се върна и сега съм много щастлив, че играя у дома, това е втората ми родина. Няколко години прекарах тук, ЦСКА се превърна във второто ми семейство. Последните 6 години прекарах в чужбина, в Китай.

Играл съм с добри футболисти, с големи имена. Сега се връщам с много повече опит и искам да помагам на ЦСКА с всичко възможно – дори и на по-младите играчи в отбора – искам да предам опита си“, добави нападателят.

„Аз потърсих ЦСКА за преговори. Обадих се на Дани Ганчев. Той ми е близък, а Гриша Ганчев е за мен като баща. Аз ги потърсих и им казах, че имам желание да се върна в ЦСКА. Те ми дадоха този шанс и затова съм тук. Благодарен съм им за възможността. Ще продължа да се боря и да работя усилено, за да ги зарадвам.

Както им обещах, тук съм не просто да премина, но да оставя следа. Върнах се да станем шампиони. Колкото и голове да съм вкарал преди, имам недовършена работа. Това е да заключа със златен ключ моята кариера. Идвам да се раздам на 100%, няма да се чувствам удобно с това, което съм направил за ЦСКА преди, за тази радост, която съм дарил. Не трябва да лежа на стари лаври, трябва да направя нещо повече за ЦСКА“.

profittips-the best football tips

„Честно, физически се чувствам много добре, 100% готов съм. Сега се адаптирам на стила на игра на новия отбор, но предполагам след още два мача вече ще късам мрежите. Аз вкарах гол, но бях в засада. Но във втория мач се надявам да отбележа победния гол. Това ще е много специално за мен. Когато пристигнах тук за първи път, беше трудна адаптацията, защото ми беше много студено. Сега ще се адаптирам много по-бързо. Студеното време вече не е проблем, аз съм си като местен. Много съм щастлив, че се завърнах у дома. Това е моят дом, моята втора родина. Обичам много България – само радост и щастие“, завърши Фернандо Каранга.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker