Анализи и коментариПърва лигаТОПФутболЦСКА-София

Кои са фаворитите за треньор на ЦСКА?

ЦСКА ще се раздели със старши треньора си Томислав Стипич и треньорския му щаб. След кошмарното начало с 4 загуби от 5 мача и разочароващото представяне на терена за „червените“, двете страни са постигнали съгласие и съвсем скоро ще разтрогнат договора си.

Тук идва ред на въпроса кой ще бъде следващият треньор на ЦСКА? „Дспорт“ пише, че най-вероятно ще бъде Христо Янев или Александър Томаш, а според „Тема спорт“ клубът преговаря с настоящия треньор на Спартак Варна.

Христо Янев спечели Купата на България с ЦСКА през 2016 година и го постигна с отбор, състезаващ се във „В“ група. В края на миналия сезон той спаси Ботев Враца от изпадане, след което се раздели с тима от Северозапада. Към настоящия момент е свободен, като дори често може да бъде забелязан на трибуните на стадион „Васил Левски“ за домакинските мачове на „червените“.

profittips-the best football tips

TribunaSofia.bg припомня думите на Янев при раздялата с врачаните от 4 юни, 2024 година без редакторска намеса:

– Г-н Янев, Ботев изпрати емоционален сезон, като в края успяхте, всички заедно, да запазите елитния статут на отбора. Раздялата с вас изненада много хора, може ли да отговорите защо се стигна дотам?

– Наистина сезонът бе емоционален и напрегнат. Напрежението бе доста голямо. Аз искам да оставя добър спомен в отношенията с ръководството. Благодарен съм за възможността, която получих, колкото и трудна да беше целта. Това беше една възможност за мен да се докажа.

– Да разбираме, че вие пожелахте да се разделите, ако да, защо?

– Да, имам нужда от малко почивка, имам нужда да остана сам с мислите си и да направя следващата крачка, като приема ново предизвикателство на друго ниво.

– Какво беше желанието на ръководството?

– Желанието бе да остана и да работим заедно с една единствена цел – да променим облика на отбора и Ботев да има по-високи цели през следващия сезон. Идеите на ръководството е да се залага на млади български играчи и да ги развиваме.Ръководството искаше да остана на всяка цена, но в крайна сметка преценката е тази…

Дали новото предизвикателство на „друго ниво“ ще се намира на базата в Панчарево, предстои да разберем в следващите дни.

Ситуацията с Александър Томаш изглежда по-сложна за реализиране. Той ръководи цялата спортно-техническа власт в Спартак Варна и се справя повече от добре засега. Новакът в Първа Лига започна забележително сезона, давайки заявка, че ще бъде фактор в първенството.

За да стигне ЦСКА до него, ще трябва да бъде заплатена изключително сериозна сума като неустойка към варненския клуб.

profittips-the best football tips

„Спекулация е всичко това за Томаш, който току-що започна проекта „Спартак“. Той е точен и порядъчен човек и за мен е вън от съмнение, че ще продължи в нашия клуб. Нашите отношения с Александър са преди всичко приятелски и аз съм спокоен и му вярвам. Каквото е поискал, всичко сме му осигурили и сме му предоставили всички необходими условия за пълноценна изява.

Томаш има пълната свобода действие, има и цялата спортно-техническа власт и при нас се чувства прекрасно. Затова не вярвам да предприеме ход, който да урони престижа му“, заяви днес шефът на Спартак Варна Павлин Николов.

profittips-the best football tips

Не е изключено все пак да се стигне до трети избор за нов предводител на „червените“. От друга страна изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов каза следното след мача в Кърджали:

„В медийното пространство съм прочел поне 20 човека, които се спрягат за треньори и директори.“

Къде е истината и кой ще бъде следващият треньор на ЦСКА – предстои да научим през следващата седмица.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker