Анализи и коментариФутболЦСКА-София

Кой бивш нападател на ЦСКА след Каранга постигна най-много извън клуба?

Както знаете, в „Ерата Ганчев“ в ЦСКА се смениха доста нападатели. След завърналия се наскоро и напуснал през лятото Фернандо Каранга, в клуба дойдоха последователно Мауридес, Али Соу и Жорди Кайседо. Но кой от тях постигна най-много след ЦСКА?

Мауридес дойде от Беленензеш и записа 27 двубоя, 13 гола и 4 асистенции за ЦСКА. След това осъществи трансфер в Китай, където се задържа една година. Последва трансфер в Южна Корея, но там остана дори по-малко време, за да отиде в полския Радомяк през лятото на 2021-ва. През зимата на 2023-та Мауридес премина в немския Санкт Паули, който през този сезон е в Бундеслигата.

profittips-the best football tips

Али Соу определено се отличи за ЦСКА. Както с много голове, така и с изпуснати важни дузпи. През зимата на 2021-ва той премина под наем в Ростов, а по-късно беше закупен от руския клуб. Само година по-късно последва нов наем, но този път в Турция. Нападателят се завърна в Русия, но само, за да бъде даден отново под наем – този път в Ризеспор.

Жорди Кайседо остави противоречиви спомени в ЦСКА. Въпреки това успя да отбележи 32 гола в 65 двубоя. След „армейците“ следващия му пристан беше Тигрес. Мексиканците го отдаваха два пъти под наем – първо в Сиваспор, а после в мексиканския Атлас. Последния тим го купи, но веднага го запокити във Сегунда дивисион, където е под наем в Спортинг Хихон.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker