НационалиПърва лигаФутболЦСКА 1948

Кошмарна новина за Вальо Илиев, младежки национал с тежка контузия

Младежкият национал Симеон Василев е получил тежка контузия след реванша с Будучност и ще бъде извън терените задълго. Левият защитник на ЦСКА 1948 е със скъсани кръстни връзки и по предварителни прогнози се очаква да се завърне в игра след Нова година.

18-годишният футболист получи травмата в началото на второто полувреме срещу черногорците при опита си да пресира съперник в половината на домакините. Тогава Василев се подхлъзна, след което получи удар с топката в главата и се наложи лекарският екип да влиза, за да спре кръвта от носа му.

Впоследствие медицинският щаб даде сигнал на Валентин Илиев, че трябва да бъде извършена принудителна смяна и на терена се появи Пиер Нгинда, след като Василев е посочил, че проблемът е в коляното му. От направените изследвания и ядрено-магнитен резонанс е потвърдено, че става дума за тежка травма и младежкият национал ще бъде аут задълго от терените.

Симеон Василев се наложи в титулярния състав на ЦСКА 1948 през миналия сезон. Той вече има на сметката си 36 мача във всички турнири. Силните игри с червения екип му спечелиха повиквателна за младежкия национален отбор от Александър Димитров. Той бе на терена при успехите над Полша като гост с 1:0 и Естония с 6:0 у дома, както и при равенството 2:2 във визитата на Косово.

В зоната на левия бек треньорът Валентин Илиев има две опции – Пиер Нгинда и Том Рапнуи. Французинът, който дойде от Ботев Враца с такъв профил в Бистрица, обаче по-често намира място в средата на терена, но контузията на Василев може да го върне в лявата зона на отбраната.

Старши треньорът на ЦСКА 1948 ще даде пресконференция днес преди първия мач срещу кипърския Пафос.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker