Анализи и коментариЛевски (София)Първа лигаТОПФутбол

Левски и Генчев ще се опитат да изкачат заедно футболната си „Мальовица“ в Разград

Отборът на Левски гостува на Лудогорец в двубой от 5-ия кръг на Първа Лига. Мачът на „Хювефарма арена“ е с начален час 21:15 часа и ще имате възможност да го проследите заедно с TribunaSofia.bg.

След четири победи от четири мача, Левски пристига в Разград като лидер във временното класиране. Настроението при „сините“ е приповдигнато след резултатните мачове в първите кръгове, но сега предстои най-трудното предизвикателство за покоряване.

От своя страна Лудогорец е разтърсен след една от най-тежките си загуби в клубната история и неосъществената мечта на име “ групова фаза на Шампионска лига“. След разгрома от Карабах, тимът от Разград се раздели с най-успешния си треньор Георги Дерменджиев. В събота вечер „зелените“ ще бъдат изведени от наставника на дублиращия отбор – Захари Сираков, който по ирония на съдбата е бивш футболист и шампион с екипа на Левски.

profittips-the best football tips

„Готови сме за мача утре. Тренираме, за да играем срещу най-силните. Очакваме с нетърпение срещата. Двата най-добри отбора се срещат в този момент и се надявам да излезем победители“, сподели на официалната пресконференция Станислав Генчев, който пък е бивш футболист и треньор на Лудогорец.

Предводителят на столичани няма да може да разчита на Фабио Лима и Илиян Стефанов, които все още не са възстановени от контузия. За „зелените“ аут е Бърнард Текпетей, но клубът реагира мигновено и привлече под наем от Сион националния състезател Георги Русев.

Седмицата бе изпълнена със събития за Левски. „Сините“ започнаха с почивен ден в понеделник, а треньорският щаб използва свободното време за разтоварващо изкачване на връх Мальовица. В сряда Генчев, Миланов и Тасевски се срещнаха с Националния клуб на привържениците на Левски и затвърдиха обединението между публика и спортно-техническо ръководство на клуба.

Привържениците на „сините“ ще изпълнят до краен предел гостуващия сектор на „Хювефарма арена“. Междувременно, Лудогорец взе решение да отстъпи още една трибуна за съперника си на добра воля и така максмимален брой запалянковци на Левски ще имат възможност да посетят дербито.

Ако погледнем към статистиката, „сините“ нямат победа в Разград повече от 10 години. Столичани записаха само един успех срещу днешния съперник, когато главен арбитър е Георги Кабаков. Съвсем наскоро, през пролетта Лудогорец спря победната серия на Левски, вкарвайки пет гола, което остави болезнено петно в историята на клуба.

Днес вдъхновеният Левски има задачата да изкачи своята футболна „Мальовица“, което би могло да донесе увереност и самочувствие на „сините“, че са способни да бъдат голям фактор в първенството през настоящия сезон. Ясно е, че една победа в този мач не дава повече от три точки, но успехът е от ключово значение, тъй като той ще олицетвори малко или много думите и намеренията на Станислав Генчев, че Левски има силите да бутне Лудогорец от върха.

Ще продължи ли Левски да лети, заедно с треньорския щаб и привържениците си, по ветровитите върхове на Първа Лига или „орлите“ отново ще приземят „сините“? Ще разберем заедно в събота вечер в Разград.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker