Левски (София)Първа лигаФутбол

Левски и Хосе Кордоба подобряват рекорди

Хосе Кордоба беше капитан на Левски при успеха с 1:0 над Хебър в Пазарджмик в среща от 23-ия кръг на Първа лига. Така панамецът влезе в историята на „сините“, като стана най-младият чужденец, който е извеждал отбора с капитанската лента в официален мач. Защитникът е само на 22 години.

Нито един от неговите предшественици не е бил толкова млад, когато е избиран за капитан. Първи тази чест имаше един от най-успешните чужденци в историята на Левски – Седрик Бардон.

profittips-the best football tips

Преди него десет легионери са били капитани на Левски – Бардон, Боян Йоргачевич, Роман Прохазка, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Хали Тиам, Габриел Обертан, Ноа Сонко Сундберг, Цунами и Келиан ван дер Каап.

Междувременно и Левски подобри рекорда от настоящия сезон за най-много капитани на тима. Хосе Кордоба е седмият човек, който носи лентата на „сините“ през кампанията.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker