Левски (София)Футбол

Левски обърна специално внимание на празника днес

Ръководството на Левски поздрави феновете си чрез официалния сайт за днешния празник – Съединението на България. Днес 6 септември се навършват 138 години от едно от най-значимите събития в българската ни история.


„Днес отбелязваме 138 години от Съединението на България. Това е актът на фактическо обединение на Княжество България и Източна Румелия през есента на 1885 г. То е координирано от Българския таен централен революционен комитет (БТЦРК).

profittips-the best football tips

Съединението се извършва след бунтове в различни градове на Източна Румелия, последвани от военен преврат на 6 септември (18 септември по нов стил) 1885 г., подкрепен от българския княз Александър I и ръководен от майор Данаил Николаев.

С изключение на няколко изолирани произшествия, Съединението е осъществено почти без кръвопролития. Днес 138 години по-късно отбелязваме едно от най-значимите събития в историята на България! Честит празник“, споделиха от Левски в официалния си сайт. 

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker