Левски (София)Първа лигаФутбол

Левски очаква сериозна сума от трансфер на Сонко Сундберг

Левски продаде за над 550 000 евро Сонко Сундберг на Лудогорец в началото на миналия сезон, след като договорът на бранителя изтичаше. „Мач Телеграф“ съобщава, че сделката може да се окаже още по-добра, след като „сините“ очакват още 220 000 евро от Сонко.

Гамбиецът, който има шведски паспорт, ще напусне Лудогорец до дни. Той е в трансферната листа на шампионите и най-вероятно ще премине в турския елитен Газиантеп. Говори се, че сделката ще бъде за 1 500 000 евро, а Левски държи 10 процента от правата му при бъдещ трансфер.

По всичко личи, че е постигнато съгласие с тима от Суперлигата. Сонко Сундберг беше изваден от картотекираните футболисти за двубоите с Карабах и заменен от Дени Групер.

profittips-the best football tips

По-добрата новина за „сините“ е, че ръководството на „Герена“ са се сетили да сложат и клауза „минимум“. В договора между двата клуба е фиксирано, че минималната сума, която Левски ще вземе от бъдещ трансфер на Сонко Сундберг, е 220 000 евро. Така, ако се стигне до сделка за продажбата на защитника, „сините“ ще вземат общо около 800 000 евро за него, което е отлична сума за играч, който не иска да преподпише изтичащия си договор.

Има обаче и вариант Сундберг първо да бъде пуснат под наем в Газиантеп до края на сезона срещу 250 000 евро, което ще остави „сините“ без допълнителни постъпления от Сундберг поне до лятото.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker