Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Левски срещу Лудогорец в прощалния мач за Николай Костов и Николай Михайлов

Левски е домакин на Лудогорец в мач от последния 35-ти кръг на Първа лига. На стадион „Георги Аспарухов“ с начален час 18:30 двата отбора ще напишат и заключителната страница от настоящия си сезон, изправяйки се един срещу друг, а срещата имате възможност да проследите с TribunaSofia.bg.

Двубоят в столицата е без значение за крайното класиране, тъй като „сините“ са бетонирани на четвъртата позиция, докато разградчани подпечатаха официално поредната титла още преди две седмици, Мачът на „Герена“ обаче предизвика интерес, защото ще бъде последен за настоящия треньор на столичния клуб Николай Костов, който няма да остане начело на тима през следващия сезон.

От друга страна, това ще бъде и последният мач за капитана на отбора Николай Михайлов, който от известно време има второстепенна роля за Левски на терена. Очаква се вратарят да започне мача под рамката и да бъде заменен от Пламен Андреев в 13-ата минута.

„Подготвили сме доста изненади за феновете, които разочаровахме с резултатите ни и позицията в първенството. Има една горчилка от това, че не можах да се сбогувам с тях по позитивен начин, защото резултатите на отговорят на това колко голям клуб е Левски. Надявам се в неделя да бъде един футболен празник срещу шампиона на България. Ще стартирам мача, ще пазя 13 минути, защото това е любимият ми номер, след това ще дам път на моите млади колеги, които ще поемат щафетата от тук нататък“, сподели Михайлов.

„Играем за честта на Левски. Задължава ни публиката, която ни следва и подкрепя по този начин. Ние сме професионалисти и преди всичко трябва да уважаваме институцията Левски. За мен бе огромно удоволствие да работя с него (Николай Костов) и целия щаб. Изключителен професионалист.

Трябва да играем нашата игра и да подарим добри моменти. Това ще бъде най-добрият подарък, да се представим по най-добрия начин. Просто трябва да поискаме извинение, защото загубихме шанс да играем в Европа“, сподели капитанът на Левски Вендерсон Цунами преди последния мач на сезона за „сините“, които през седмицата отпразнуваха 110-годишнина от основаването на клуба. В междинния кръг Левски прекъсна серията от 15 мача без загуба на новака Крумовград, а именно Цунами отбеляза победното попадение.

Лудогорец отпразнува титлата с рутинна, класическа победа над Локомотив Пловдив. Очаква се Георги Дерменджиев да пусне в игра повече от резервните си футболисти, които получаваха по-малко игрово време през сезона. Единствено наказан за срещата е Бърнард Текпетей.

В продължение на седем години или 24 мача Левски не успя да запише шампионатна победа над Лудогорец. Дали днес „сините“ ще успеят да прекъснат негативната серия, изпращайки един противоречив сезон, заедно с Николай Костов и Николай Михайлов? Ще разберем заедно в неделната вечер на стадион „Георги Аспарухов“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker