Левски (София)ТОПФутбол

Левски продава ключов футболист, ръководството иска милиони за него

През лятото Левски ще продаде една от най-големите си звезди. Става въпрос за централният защитник Хосе Кордоба. 22-годишният национал на Панама ще изиграе последните си мачове за клуба тази пролет.

За него от „Герена“ искат да получат над 3 милиона евро. През зимата към бранителя имаше сериозен интерес. Но в крайна сметка остана на „Георги Аспарухов“. Причината бе, че ръководството предпочете да продаде Уелтън. Крилото бе продадено в японския Гамба Осака. А мажоритарният собственик Наско Сираков бе обявил, че клубът ще сключи сделка само за един от двамата, за да не бъде сериозно отслабен съставът.

profittips-the best football tips

Преди началото на пролетния полусезон „сините“ се разделиха още с Роналдо, Дарлан и Жереми Петрис. Това бяха все футболисти, привлечени на „Герена“ след Хосе. Затова и Левски не мисли да спира развитието на защитника, а да го пусне в клуб, където ще напълни и банковата си сметка. В противен случай със сигурност мотивацията на Кордоба ще спадне.

С приходите от трансферите ръководството на Левски погаси над 1 милион от дълговете към НАП. От клуба дори обявиха, че планират до средата на следващия месец да платят цялата главница – сумата по нея бе около 5 милиона лева в края на ноември миналата година. Тези действия ще позволят на клуба да погледне по-сериозно на взимането на „Георги Аспарухов“ на концесия и последваща реконструкция на стадиона.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker