Левски (София)ТОПФутбол

Левски се разделя с основен футболист, сделката за милиони е все по-близо

Руския отбор Ростов продължава да следи изкъсо крилото на Левски – Роналдо. Руснаците не се отказват от бразилецът и в началото на новата година ще отправят ново предложение на ръководните фактори на „Герена“.

Първоначалната оферта за 23-годишния футболист е била 1,5 милиона евро, но „сините“ поискаха да получат поне още 500 000 евро, за да се съгласят на продажба. Първоначално това отказа руския клуб, но стана ясно, че интерес още има и очакванията са за подобрена оферта от страна на Ростов.

profittips-the best football tips

Основната причина е, че отборът се раздели с един от офанзивните си футболисти в лицето на Алексей Йонов. Лошото момче на местния футбол реши да стане свободен агент и да търси ново предизвикателство за кариерата си.

През този сезон Роналдо е един от най-добре представящите се играчи на Левски. Той има 6 гола в 25 мача във всички турнири, като реализира няколко решителни попадения в евротурнирите и Първа лига. Бразилецът дойде на „Герена“ през лятото на 2022 година.

Той е част от конвертируемата група футболисти, които Станимир Стоилов привлече в отбора, и от продажбата му могат да се спечелят няколко пъти повече от платените пари на Баия за него. Договорът на Роналдо с Левски е до лятото на 2025 година. Наскоро той се сдоби и с българско гражданство.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker