Левски (София)Първа лигаТОПЦСКА 1948

Левски си хареса български нападател, ЦСКА 1948 се включва в битката за подписа му

Отборът на Левски работи активно по своята зимна селекция. Въпреки проблемите относно новите договори на Жереми Петрис и Андриан Краев, които донякъде правят така, че да има план „А“ и план „Б“ за бройката входящи трансфери, на „Герена“ са твърдо решени да се сдобият с нов централен нападател, тъй като имат нужда от качествен голмайстор, който да завършва успешно атаките на „сините“.

В момента Левски разполага единствено с Рикардиньо, който не се представя достатъчно убедително. Съвсем скоро ще се завърне и Билал Бари, но пък на него ще му е нужно време, за да превъзмогне напълно изключително тежката контузия, която го извади от игра за година и половина. Ситуацията дава основание на ръководството на „сините“ да се оглежда на трансферния пазар за нападател и изглежда, че вече е намерен подходящ кандидат.

profittips-the best football tips

В радара на Левски е попаднал и централният нападател на Хебър – Георги Николов. Младежкият национал е сред изненадите на полусезона, като заби няколко важни гола за „гробарите“, а освен това блесна с хеттрик срещу Локомотив (Пловдив). Такъв постигна и с екипа на младежкия национален тим срещу Естония.

Макар и да е най-конвертируемият футболист на Хебър, 21-годишният стрелец може лесно да напусне „Георги Бенковски“ заради задаващата се криза с финансирането на клуба. В Пазарджик сериозно затягат бюджета, като през зимата са склонни на раздяла с всеки един от своите състезатели.

Именно на този сценарий се надяват в Левски. Скаутите на „сините“ виждат потенциал в Николов и са склонни да му дадат шанс за изява на „Герена“, ако на неговата позиция не бъде привлечен нов бразилец.

ФК ЦСКА 1948 също следи изкъсо ситуацията с младежкия национал и със сигурност ще се включи в борбата за подписа на врачанина. Във втори пореден мач „червените“ излизат на терена без типичен централен нападател и въпреки, че не изглежда да имат проблеми с реализирането на попадения, в Бистрица усилено се търси нов централен нападател. Припомняме, че клубът се раздели с Аерон Зинга съвсем скоро, който играеше на тази позиция.

profittips-the best football tips

Предимството на столичани все пак идва от факта, че голаджията е преминал през школата на клуба и определено има сантименти към Левски.

Николов ще има още един шанс да блесне срещу потенциалните си нови работодатели в сряда, когато Хебър и Левски се изправят един срещу друг в осминафинален двубой от турнира за Купата на България. Нападателят не пропусна да вкара на другия евентуален кандидат – ЦСКА 1948. Това се случи в събота, когато „червените“ победиха с 3:1 Хебър, а голът на Николов се оказа само почетен.

„Топспорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker