Левски (София)ТОПФутбол

Левски с ново плащане от половин милион към НАП

От ръководството на Левски ще платят още от дълга на клуба към НАП. Единият дял ще бъде от трансфера на Сонко Сундберг в Лудогорец и по договор агенцията трябва да прибере 30% от приходите на столичани.

Централният бранител бе продаден на „орлите“ за 800 000 евро, което означава приблизително половин милион лева за НАП. Но от „Герена“ плануват да преведат и друга сума по сметката към агенцията. В края на юни Левски се похвали, че от началото на март клубът е заплатил близо 2 милиона лева на НАП.

profittips-the best football tips

Към един момент той бе в размер от 11,8 милиона лева, а сега по груби сметки сините дължат още около 10 милиона към НАП. За погасяването му вървят няколко кампании, но от „Герена“ преди време спряха да публикуват какви средства постъпват в отворената за целта дарителска сметка.
В началото на март финансистът Венцислав Димитров, който е член на Надзорния съвет, зави, че подписаното споразумение с НАП за 30% от приходите на клуба, които отиват към агенцията, е „най-мекото и добро“ за Левски. Предстои да видим дали от „Герена“ ще направят нов отчет в края на октомври и с колко още ще бъде намален дългът.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker