Анализи и коментариЛевски (София)Първа лигаТОПФутбол

Левски търси нов изразителен успех срещу Хебър, за да се завърне към победния фронт

Отборът на Левски е домакин на Хебър Пазарджик в мач от 6-ия кръг на Първа Лига. Двубоят е в в петък вечер на стадион „Георги Аспарухов от 21:15 часа и ще може да го проследите заедно с TribunaSofia.bg.

След разочароващата загуба в Разград, който дойде след рикошет, решението за „сините“ е едно – нова изразителна победа пред пълен стадион, Тимът на Станислав Генчев е първи в класирането и цели да се намира там и в края на сезона.

„Утре ще бъде коренно различен мач, в Разград играхме срещу най-добрите футболисти в България, утре ще е различен мач и очаквам да се представим така, както досега се представяхме в домакинствата. Работа на треньорите е да няма подценяване, направихме дълъг разбор на мача с Лудогорец, след това имахме разбор и за Хебър – това не е слаб отбор“, заяви Станислав Генчев на пресконференцията в четвъртък.

profittips-the best football tips

Добрата новина за Левски е, че в отбора няма контузени футболисти, с изключение на Илиян Стефанов, който се възстановява индивидуално. Фабио Лима, който пропусна няколко мача, е възстановен. Асен Митков и Мустафа Сангаре, които са имали леки травми, също са на разположение за срещата на „Герена“.

Фабио Лима и Асен Чандъров не намериха място в групата на „сините“.

„Трима трябва да отпаднат. Рано или късно трябва да кажем на някой, че отпада от групата, друг – че няма да играе, това е част от треньорската професия. Имаме право на само пет смени, няма как да влязат десет човек, не се притеснявам от това“, сподели още Станислав Генчев, който изрази задоволство от направената селекция.

Съперник на Левски е Хебър Пазарджик – отбор, който спечели само точка от петте си срещи до момента. „Гробарите“ са и отборът в Първа Лига, който не домакинства на своя стадион „Георги Бенковски“, предвид ужасното състояние на тревата още в първи кръг.

„Това ще бъде тежък двубой за нас. Левски са първи в класирането и играят силен футбол. „Сините“ допуснаха една нелепа загуба в Разград срещу Лудогорец, но това не означава нищо. Честно казано – Левски не заслужаваше да загуби. Уважавам Левски, но ние ще излезем и ще дадем всичко от себе си на „Герена“.

В никакъв случай не сме обречени в този двубой. Те в този момент, заедно с Лудогорец, са най-добрите отбори в България. Това е истината. В този мач може всичко да се случи. Отиваме на „Георги Аспарухов“ и ще опитаме да откраднем нещо от Левски“, сподели треньорът на пазарджиклии Веселин Великов.

profittips-the best football tips

През изминалия сезон Хебър затрудни максимално Левски в двата мача от първенството. „Сините“ изковаха минимален успех с 1:0 и в София, и в Пазарджик, но отпаднаха сензационно от „гробарите“ в 1/8 финален мач за Купата на България.

Сега ситуацията изглежда коренно различна. и дали Хебър е сериозно изпитание за амбициите на Левски, предстои да разберем тази вечер на стадион „Георги Аспарухов“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker