Левски (София)Първа лигаТОПФутболЦСКА 1948

ЦСКА 1948 обърна Левски насред „Герена“, кошмарен дебют за Николай Костов в родната efbet Лига

Отборът на ЦСКА 1948 спечели с 2:1 гостуването си на Левски в първи кръг на efbet Лига след обрат, осъществен между 41-вата и 80-тата минута. За гостите пък мачът донесе и две контузии. По този начин тимът от Бистрица помрачи дебюта на Николай Костов в официален мач за „сините“.

Срещата стартира със скандирания от страна на „сини“ фенове по адрес на ръководството с искания за оставка, последвани от други такива, освиркващи авторите на първите. Още в петата минута Марин Петков центрира за Андриан Краев. Той на свой ред направи опит за подаване, но не намери никой от съотборниците си.

profittips-the best football tips

Темпото на игра не беше особено бързо заради високите температури, при които се играеше срещата. В 25-тата минута топката попадна в Уелтън след непряк свободен удар, но шутът му не успя да я изпрати във вратата.

Домакините поведоха в 32-рата минута след като Уелтън нахлу в половината на „бистричани“ и намери Рикардиньо на дъгата на наказателното поле. За бразилецът не беше проблем да отбележи за 1:0 в полза на домакините.

Уви, радостта на сините фенове трая едва 5 минути – фаул на Рикардиньо срещу Симеон Петров доведе до дузпа за гостите. Педриньо вкара наказателния удар в 40-тата минута и така изравни резултата, превръщайки голмайстора за Левски в антигерой за своя отбор.

profittips-the best football tips

Левски се опита да се върне в мача – до края на полувремето последваха няколко атаки, които не доведоха до нищо опасно. През втората част Левски опита да се върне в мача, но Елитон сложи край на надеждите им в 80-тата минута. След центриране от ъглов удар той отбеляза с глава.

Стартови състави:

Левски (София): 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петрис, 7. Роналдо, 8. Андриан Краев, 9. Рикардиньо, 11. Джавад Ел Джемили, 17. Уелтън, 23. Сонко Сундберг /к./, 27. Асен Митков, 33. Хосе Кордоба, 88. Марин Петков

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов, 24. Ерденис Гурища, 87. Симеон Петров, 5. Хелитон Тито Дос Сантос /к./, 31. Том Зарандона, 21. Емил Ценов, 28. Неделко Пишчевич, 39. Парвиз Умарбаев, 10. Георги Русев, 8. Педро Енрике Дос Сантос, 20. Антонио Вутов

Снимка: Gol.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker