Волейбол

Левски ще си партнира с елитен италиански клуб

Женският волейболен тим на Левски сключи договор за сътрудничество с италианския елитен Мегабокс Ондулати дел Савио Валефолиа. Това беше официално съобщено от италианците.

По сила на договора в тима от Италия миналата седмица тренираха четири от най-добрите състезателки на Левски. Става дума за посрещачът Дария Иванова, централният блокировач Иванина Малинова, разпределителят Киара Андонов и диагоналът Микаела Стоянова.

profittips-the best football tips

„Много държим на сътрудничеството с Левски – важен отбор от страна, която има големи традиции в мъжкия и женския волейбол. Ще продължим да изграждане отношения и да разменяме технически компетенции. Някои млади състезателки на Левски прекараха тук на тренировки с нашия отбор, но договорът предвижда и други взаимни инициативи. Италианският шампионат е важна сцена за състезателките от чужбина. Много сме отворени към това сътрудничество“, сподели президентът на италианския клуб Ивано Анджели пред клубния сайт.

„Става дума за голям клуб от България, чийто президент е Владимир Николов, бивш волейболист на Тренто, Кунео и Пиаченца. Мъжете им вече си сътрудничат с Лубе Чивитанова. Имат много интересен отбор, България спечели европейското първенство до 17 години, а школата на Левски е много добре развита. В средата на септември отборът им ще бъде във Валефолиа за съвместни тренировки, като ще разменим ноу-хау. През следващата година отборът ни до 18 години ще бъде в София, за да им върнем визитата“, бяха думите на спортният директор на италианците Алесио Симоне.

Снимка: Gong.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker