ЦСКА-София

Лиъм Купър: Българското първенство е конкурентно! Приятелите в Англия искат да видят публиката на ЦСКА на живо

Новият защитник на ЦСКА Лиъм Купър даде интервю за предаването „Домът на футбола“, в което споделя впечатленията си от престоя в България до момента. Очакванията са шотландският бранител да дебютира с червения екип тази седмица при гостуването на Черно море. Той сподели, че все още не знае дали ще участва в срещата.

„Започнах да свиквам. Жена ми вече е тук и много харесва града. Оглеждаме апартаменти и място, където да се установим. Наслаждавам се на всеки един момент. Момчетата са страхотни и треньорите са брилянтни., много ми помагат.

Първите месеци в България минават отлично. Страната е прекрасна, много хубаво място, от което може да се научи много. Храната е страхотна. Първенството е конкурентно и за това говорят последните два кръга. Различни стадиони, сценарий и развръзки на мачовете. Ще е хубав тест за мен да играя тук, но съм уверен, че ще мога да помогна на отбора да печели мачове“, заяви той.

profittips-the best football tips

„Не знам дали ще играя срещу Черно море. Здрав съм и съм готов за игра. В последните седмици в Англия се готвя индивидуално. Тук работя с момчетата и това е нещо като подготовка. Развълнуван съм, чувствам се добре и нямам търпение да започна да играя, за да помогна на клуба да е успешен.

Запознах се и с изискванията на треньора. Все още сме далече от това, което иска да бъдем. Харесвам го, защото има превъзходни разбирания за играта. Всички приемаме неговите идеи, сплотени сме и целта е да станем по-добри. Това е процес, който отнема време, но целта е ясна – да печелим всеки мач“, сподели новият футболист на ЦСКА.

„Томаш е брилянтен. Има ясна визия върху играта, отнася се добре с мен и ми помага много да свикна с обстановката. Нямам търпение да започна да играя под негово ръководство и да се подобрявам като отборен играч. Водещата идея е да печелим всеки мач, да издигнем ЦСКА колкото се може по-високо, защото очакванията големи.

Феновете са невероятни! Преди да дойда, гледах видеа и разбрах на какво са способни, впечатлен съм. Изпратих няколко клипчета и снимки от това, което привържениците направиха и те заявиха, че искат да видят това на живо. За мен е нещо специално и различно с тази подкрепа. Феновете на ЦСКА са страхотни и нашата цел е да оправдаем очакванията и да ги радваме“, заяви Купър.

„Това бе страхотен период за мен да съм капитан на Лийдс. Фен съм на отбора и изпълних детската си мечта, когато подписах договор. Клубът е много близо до сърцето ми и така ще бъде винаги. Моята цел бе да оставя моята следа и вярвам, че е така. Сега има много добри играчи и треньори, надявам се да продължат успешната линия. Там съм бил много щастлив, дано бъде така и тук“, разказа той.

„Ще отлича два от значимите спомени в Лийдс. Промоцията, до която стигнахме във Висшата лига, със сигурност бе много специална и двубоят, в който изведох отбора с капитанската лента в първия мач в елита. Още си пазя фланелката.

Като треньор мога да отлича Марсело Биелса. Не се развивахме преди него, а за шест месеца той промени разбиранията и култура в клуба. Накара играчите да вярват и промени начина ни на мислене. Всеки ден се подобрявахме и бяхме като едно семейство. Гордея се с постигнатото“, сподели oще бившият футболист на Лийдс Юнайтед.

profittips-the best football tips

„Стилиян Петров и Илия Груев ми говореха много. За феновете, очакванията и че София е хубав град за живеене. Цялата ми кариера бе в Англия и не се поколебах да избера ЦСКА. Излизам от зоната си на комфорт, нова среда, това е тест за мен. Щях да съжалявам, ако бях отказал. Водих важни разговори с Томаш, Илия и Стан.

Защо ЦСКА да не бъде в челните позиции? Във футбола всичко е възможно и зависи от нас. Назад сме с точките, но е част от играта. Трябва да използваме лошия старт като мотивация. Целта е да се подобряваме, ще следваме треньорите и всяка победа ще ни носи повече самочувствие. Само така ще вървим напред.

Подкрепяйте ни и бъдете нас, ще се борим и раздаваме до последно. Мачовете се решават в малките ситуации и малките детайли. Тук сме да дадем всичко в името на клуба“, завърши Лиъм Купър.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker